Selçuk Mızraklı tutuklandı

Diyarbakır'da dün gözaltına alınan 4 belediye başkanı bugün adliyeye sevk edildi. Yerlerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer tutuklandı. Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet ve jandarmadaki işlemleri tamamlanan Mızraklı, Yılmaz, Ayaz ve Nazlıer bugün adliyeye sevk edildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Selçuk Mızraklı, savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle dün gözaltına alınan, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ORHAN AYAZ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

"Örgüt üyesi olmak", "Örgüt propagandası yapmak", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ile suçlanan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da dün gözaltına alınan, ağustos ayında yerine kayyım atanan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer'in ifade işlemleri tamamlandı.

Daha önce görevden alınan Mızraklı ile gözaltında bulunmaları nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden alındıkları bugün açıklanan Yılmaz, Ayaz ve Nazlier adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Selçuk Mızraklı hakkında tutuklama kararı verdi. Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ile Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildik. Savcılığın talebini kabul eden mahkeme Yılmaz ve Nazlıer'in tutuklanmasına karar verdi.

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİYLE İLGİLİ TEK SORU YOK'

Selçuk Mızraklı'nın avukatları "Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz" dedi.

Tutuklama kararının ardından Mızraklı'nın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Mızraklı, "Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!" ifadelerini kullandı. (DUVAR)