Abdullah Sevim: Sanki tek sorun toplanma alanları

İstanbul'da 26 Eylül'de gerçekleşen depremle ilgili konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim: Rantı değil halkı önceleyen çözümler hızlıca hayata geçirilmeli. İlgililer artık ya adım atsınlar ya da evlerini riskli bölgelere taşısınlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen depremle ilgili konuştu. "Geçtiğimiz günlerde Silivri açıklarında yaşanan depremden sonra, kamuoyunu iki hususa kilitlediler" diyen Sevim, "Sadece ilçe belediyelerinin, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ya da sadece hükümetin adım atması olumlu ama yeterli değil" dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'un 39 ilçesinde düzenleyeceği "Halkla Buluşma Programları"nın ilkini Esenler'de gerçekleştirdi. Programda bir konuşma yapan Sevim, İstanbul'da deprem gerçeğini gündemden düşürmeyeceklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde Silivri açıklarında yaşanan depremden sonra, kamuoyunu iki hususa kilitlediler. Birincisi hangi toplantıya kimin çağırıldığı ya da çağırılmadığı. İkincisi deprem toplanma alanlarının yeterli olup olmadığı. Birinci husus, deprem tehdidi altında olan bir şehirde asla yaşanmaması gereken bir tartışmaydı. Siyasi olarak kazanç elde etme çabasıydı. Kabul edilebilir bir durum değildi. İkinci husus ise, biraz daha işin özüne dokunmuş olsa da, sanki tek sorun toplanma alanlarıymış gibi bir hava oluşturması açısından kabul edilebilir bir durum değildi" diye konuştu.

Deprem konusunda yerel yönetimler ve merkezi idarenin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Sevim, "Şu iki hususa da vurgu yapmak istiyorum. Birincisi, Bu konu çok acil. Bu konu siyaset üstü. Bu konuda geçen her dakika aleyhimize. Bunun için sadece ilçe belediyelerinin, sadece İBB’nin ya da sadece hükümetin adım atması olumlu ama yeterli değil. Bu konuda herkes bir araya gelmeli. Adımlar süratli ve koordineli biçimde atılmalı. İkincisi, kentsel dönüşüm süratli ve vatandaşımız lehine olacak şekilde çözümlenmeli. Yıllar geçti. Artık bu mesele bitmeli. Rantı değil halkı önceleyen çözümler hızlıca hayata geçirilmeli. İlgililer artık ya adım atsınlar ya da evlerini riskli bölgelere taşısınlar" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)