Dışişleri: Atatürk Evi Müzesi'ne yönelik saldırı engellendi

Dışişleri'nden açıklama: Anarşist gruplar Selanik'te Atatürk'ün evine saldırmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Atatürk Evi Müzesi'ne saldırı teşebbüsü yaşandığını söyledi. Yunanistan'ın Selanik şehrindeki müzeye yönelik olayı değerlendiren Aksoy, Yunanistan makamlarını faillerin yargılanması konusunda göreve çağırdıklarını açıkladı.

Aksoy, "Yunan anarşist gruplar tarafından bugün saat 11.00 sularında Selanik Başkonsolosluğumuz yerleşkesindeki Atatürk Evi'ne yönelik bir eylem teşebbüsünde bulunulmuştur" dedi.

"Yunan makamlarından beklentilerimiz, bu ve benzer girişimleri kaynağında engellemeleri, misyonlarımızın ve personelinin korunmasına yönelik titiz tedbirler almaları, her hal ve kârda, failleri yargı önüne çıkararak hak ettikleri şekilde cezalandırmalarının sağlanmasıdır" diyen Aksoy, "Bilahare Türk milleti için son derece yüksek manevi değeri olan Atatürk Evi'nin ve Başkonsolosluğumuz mensuplarının can ve mal güvenliğine zarar gelmesine fırsat kalmadan Yunan polisince gözaltında Başkonsolosluğumuz bahçesinden çıkarılmışlardır" ifadelerini kullandı. Aksoy saldırıyı düzenleyenlerin PKK bağlantılı olduğunu öne sürdü. (AA)