Adalet Bakanı: Savaş demek kabul edilemez

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Barış Pınarı Harekatı hakkında konuştu. Gül, operasyonun savaş olmadığını ve meşru müdafaa hakkı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, IŞİD, PKK ve FETÖ ile mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Bu operasyona karşı 'savaş' demek asla kabul edilemez. Savaş iki egemen ülke arasında olur" dedi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric'le görüşen Gül şu ifadeleri kullandı:

'BU OPERASYON MEŞRU MÜDAFAADAN DOĞAN HAK'

"Burada tüm muhataplarımızla Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili tezlerini, duruşlarını paylaşma imkanımız da oldu. Buradaki temel yaklaşımımız öncelikle, Türkiye hiçbir ülkenin toprağında gözü olmayan bir ülkedir. Bu operasyonda temel hedefimiz, Türkiye'yi tehdit eden terör örgütlerine terör unsurlarına karşıdır. Bunu yüksek sesle her platformda dile getireceğiz. Türkiye bu operasyonu uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürmektedir. Bir meşru müdafaa kapsamında, Birleşmiş Milletler sözleşmeleri çerçevesinde bu operasyonları yapmaktadır. Bu operasyonu yaparken de asla bir etnik kesime, bir dini gruba bir meslek grubuna değil, terör gruplarına karşı bu mücadeleyi yapmaktadır. Sivillere hiçbir zarar vermemek hassasiyetiyle bu operasyonu sürdürmektedir. 9 aylık bir bebeğe kasteden, sivillere kasteden bir terör örgütüne karşı bu operasyonun yapılıyor olması çok gereklidir.

Bu operasyona savaş demek, başka kelimeler kullanmak asla kabul edilebilir bir şey değil. Savaş iki egemen ülke arasında olur. Bizim Türkiye Cumhuriyeti olarak yaptığımız operasyon terör örgütlerine karşıdır."