CHP’li Biçer’e ‘Kılıçdaroğlu’ davası

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk’ta uğradığı linç girişimini yaptığı paylaşım ile eleştiren eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrikten’ dava açıldı. Kararı değerlendiren Biçer, “Linç girişimine iddianame yok, şiddeti protesto ettiğim için ben suçluyum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk’ta 21 Nisan 2019 tarihinden katıldığı asker cenazesinde yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin tepkisini sosyal medya üzerinden paylaşan eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e 'halkı kin ve düşmanlığa tahrikten’ dava açıldı. Hakkında açılan dava kapsamında ifade veren Biçer, olay günü Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evin önünde toplanan kalabalığın “orayı yakın” diye bağırmalarının kendisine Sivas’ta yaşanan Madımak Oteli yangınını hatırlattığını söyledi.

LİNÇ GİRİŞİMİ YAPANLARA İDDİANAME YOK

Yaptığı paylaşım ile kimseyi aşağılama kastı bulunmadığını belirten Biçer, “Paylaşımda kastettiğim aynı zihniyet. Sivas’taki olayı meydana getirenler yargılanıp cezalandırıldı. Yakın diye bağırmak suç, ben de buna tepki gösterdim” dedi. Biçer’in ifadesini yeterli görmeyen Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li eski vekil hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrikten’ dava açılmasına karar verdi.

Dava açılma kararı hakkında değerlendirme yapan Biçer, şöyle konuştu: “Çubuk’ta ‘evi yakın’ diyenlere, yumruk atanlara daha iddianame bile yazılmadan bir buçuk ay önce bana soruşturma açıldı; o soruşturma da davaya dönüştü. Ben şiddet çağrısı yapmadım, yapılan şiddeti kınadım. Linç girişimine iddianame yok, şiddeti protesto ettiğim için ben suçluyum.”

Biçer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Sivas'ta otel önünde bekleyenlerle, Çubuk’ta ev önünde bekleyenler aynı kandan" ifadelerini kullanmıştı. (DUVAR)