Ufuk Uras'tan Davutoğlu ile 'kapsamlı' görüşme

Eski milletvekili Ufuk Uras, AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kapsamlı bir görüşme yaptığını duyurdu. Daha önce Ali Babacan'ın yeni parti çalışmalarında yer almayacağını bildiren Uras'ın Davutoğlu ile yaptığı görüşme 3 saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eski Genel Başkanı ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AK Parti'den istifa eden ve yeni parti çalışmaları yürüten eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü açıkladı.

Ufuk Uras sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün Davutoğlu ile görüştüğünü, ülkenin durumu ve olası senaryolar üzerine 'kapsamlı bir görüşme yaptığını' duyurdu. Uras, görüşmenin 3 saat sürdüğünü belirtirken, Davuoğlu'nun yeni çıkacak kitabını kendisi için imzaladığını, "Sayın Davutoğlu, lütfettiler kitaplarını imzaladılar" cümleleriyle aktardı. Uras, Davutoğlu'nun yeni kitabını ilgiyle beklediğini de vurguladı.

'HERKESİN YAN YANA GELMESİ KIYMETLİ'

Uras görüşme ile ilgili Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada da, Davutoğlu'nun AK Parti ile yaşadığı yol ayrımlarını konuştuklarını söyledi. Kendisinin Dışişleri Komisyonu'nda olduğu dönemden Davutoğlu ile bir hukukunun bulunduğunu belirten Uras, "50+1 parti devleti modeline karşı herkesin yan yana gelmesinin kıymetli olduğunu" ifade etti. Uras, Davutoğlu'nun yeni partisinde 'en geniş zeminde siyasi yapılanmaya gitmek istediğini' belirtti. (HABER MERKEZİ)