TBMM açılışında Erdoğan'ı üç parti ayakta karşıladı

TBMM'de yeni yasama yılı açılışı yapıldı. Aynı zamanda milletvekili olan liderler Devlet Bahçeli ve Pervin Buldan'ın sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı Genel Kurul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu. Erdoğan AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri tarafından ayakta karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM'nin yeni yasama yılı başladı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından yönetilen açılış oturumuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Pervin Buldan rahatsızlığı nedeniyle katılmadı.

Yeni yasama yılının açılış oturumunda milletvekilleri, sıralarına konulan kırmızı karanfillerle karşılandı.

Genel Kurul salona ilk gelen lider HDP Eş Başkanı Sezai Temelli oldu. Temelli'nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Kurul'a geldi. CHP Milletvekilleri Kılıçdaroğlu'nu ayakta alkışlarla karşıladı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Genel Kurul salonuna girişi sırasında da bazı AK Parti milletvekilleri ayağa kalkarak Yıldırım'ı alkışladı.

AK PARTİ, MHP ve İYİ PARTİ AYAKTA KARŞILADI

Meclis Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet etti. Erdoğan'ı AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri ayağa kalkarak karşıladı. CHP ve HDP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

ŞİRİN ÜNAL GENEL KURUL'DA

Silahla intihar ettiği iddia edilen Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümü ile gündemde olan AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da Meclis'in açılış oturumuna katıldı.

AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU KATILMADI

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan ve milletvekili seçilmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sağlık sorunları, SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da partisinin Başkanlık Divanı toplantısı nedeniyle açılış toplantısına katılmadı. (DUVAR)

Erdoğan: Bir gece ansızın gelebilirizErdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan konuştu, dolar yükseldiErdoğan konuştu, dolar yükseldi