Davutoğlu ekibinden yanıt: 'Serok' bize mutluluk verir

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Serok Ahmet" diyerek hedef aldığı Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alan eski AK Partili Cihan Öztunç şu yanıtı verdi: "Hocamıza bu meseleyi sorduğumda şöyle cevap vermişti... Bize yurt dışına çıktığımızda president denmesini mesele etmeyenler, kendi vatanımızda yaşayan Kürt kardeşlerimizin kendi dilleriyle serok diye hitap etmesinden rahatsız oluyorlar. Bu bize sadece mutluluk verir... Elhamdulillah.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AK Parti'den istifa ederek parti kurmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu'nu yönelik "Serok Ahmet" diyerek gösterdiği tepkiye yanıt geldi. Davutoğlu ile birlikte hareket eden eski AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç, 'başkan' anlamına gelen Kürtçe bir kelimeyle ifade edilmesinden Davutoğlu'nun rahatsızlık duymadığını söyledi.

MHP lideri Bahçeli'nin dün Bayburt'ta söylediklerine Cihan Öztunç, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Davutoğlu ile birlikte AK Parti'den istifa eden isimler arasında yer alan Cihan Öztunç, twitter hesabında şunları yazdı:

"Serok Kürtce de başkan demektir, sn. Bahçeli tıynetine uygun olarak bu ifade üzerinden sn. Davutoğlu ile istihza ediyor. Hocamıza bu meseleyi sorduğumda şöyle cevap vermişti... Bize yurt dışına çıktığımızda president denmesini mesele etmeyenler, kendi vatanımızda yaşayan Kürt kardeşlerimizin kendi dilleriyle serok diye hitap etmesinden rahatsız oluyorlar. Bu bize sadece mutluluk verir... Elhamdulillah.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli dün Bayburt'daki konuşmasında, yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk için "Terörle alakası yoktur" diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ı ve Ahmet Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştirmişti. Bahçeli şöyle demişti: "Partisinden istifasıyla tıynetine ve kulağına fısıldanan gizli gündeme uygun olanı yapan Serok Ahmet, iki de bir başını kaldıran ve geçmişte Kozmik Oda’yı kozmetik odaya çevirip FETÖ'yü buraya sokan şahıs ne yapsa boş, ne söylese boşunadır.” (HABER MERKEZİ)