Bahçeli'den İmamoğlu'na: Yenikapı’ya otomobil galerisi açan kırık sandalyeli şahıs

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı’ya hizmet aracı sergisi açmanın amacının 7 Ağustos Yenikapı ruhunu zedelemek olduğunu söyledi. “Yenikapı’ya otomobil galerisi açacak kadar çıldıran kırık sandalyeli şahısların varmak istediği yer neresidir?” diye soran Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı sisteminde demokrasinin düne nazaran daha iyi seviyede olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli ABD'de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un görevden alınmasının da 'iyimser beklentileri kamçılayacağını' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde kazandıkları illere yaptığı teşekkür ziyaretleri kapsamında Bayburt’taydı. Burada bir konuşma yapan Bahçeli CHP’yi eleştirdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savundu.

Bahçeli’nin konuşmasında dikkat çeken bölümler şöyle oldu:

SAVRULAN TÜRKİYE DEĞİL, CHP: Bugünkü CHP, Atatürk’ün CHP’siyle yollarını ayırmış, Kandil muhipliğine, Pensilvanya muhbirliğine soyunmuştur. CHP emperyalizmin gece bekçisi, Türkiye düşmanlarının kule nöbetçisidir. CHP Genel Başkanı, “Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor” iddiasındadır. Aslında savrulan kendisi ve partisidir, ne yazık ki bu yalın gerçeğin farkında bile değildir.

OTOMOBİL SERGİSİNİN MAKSADI YENİKAPI RUHUNU ZEDELEMEK: Diyarbakır’a gidip bölücü ve terör sevici sözde belediye başkanlarına destek veren, hukuki ve meşru idari tasarrufu gaflet ve dalalet olarak yaftalayan bir anlayışın Türkiye’ye vereceği hiçbir şey yoktur. Bunların bildiği Yenikapı’ya hizmet aracı sergisi açmaktır. Buradaki maksat da esasen 7 Ağustos Yenikapı ruhunu zedelemek, HDP ve PKK’yla ortaklığı gizlemeye tevessül etmektir. İhaneti israf bahanesiyle örtme gayretkeşliği, bir bakıma ifritten medet ummanın kötürüm ve köhne kisvesidir. Sözde otomobil israfıyla meşgul olanlar, anaların israf olmuş yıllarını, milli bekayı imha etmek isteyen şerefsizleri nasıl görmezler, nasıl bilmezler? İsraf çığırtkanları Türkiye’nin egemenlik haklarına vurulmak istenen prangaları hangi mantık ve mazeretle yok sayarlar? Yenikapı’ya otomobil galerisi açacak kadar çıldıran kırık sandalyeli şahısların varmak istediği yer neresidir? CHP’nin HDP’ye diyet ödediği, verdiği siyasi borç senetlerinin altında ezildiği çok açıktır.

SİSTEM TUTMADI İDDİALARI PALAVRA: Diyorlar ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tutmadı. Bu iddiaların hepsi yalan, alayı palavradır. İflas bayrağını çeken siyaset fukaraları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne itibar suikastı yaparak sonuç alacaklarını zannediyorlar. Ancak başaramayacaklar, yırtıkları yama tutmayacak, mızrakları çuvala sığmayacaktır. Türk milleti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde geleceğini bulmuş, tarihi kaynaklarıyla buluşmuş; huzur, gelişme, zenginleşme ve büyüme ümitlerini yakalamıştır.

DEMOKRASİMİZ DÜNE GÖRE DAHA İYİ SEVİYEDEDİR: Yeni sistemin henüz bir yılı dolmuştur. Zaman içinde aksayan yönleri, eksik kalan tarafları ortak akılla düzeltilebilecektir. Hiç kimse felaket tellallığı yapmasın. Hiç kimse kötümserlik aşılamaya tevessül etmesin. Parlamenter sistemin ağırlıkları tasfiye edilmiş, dezavantajları onarılmış, siyasi ve ahlaki kucaklaşma dönemi başlamıştır. Demokrasimiz düne nazaran daha iyi seviyededir. Kaldı ki bu müspet süreç gittikçe güçlenecektir. Adalet ve hukuk alanında gelişmeler umut vericidir. Ekonomide onca saldırı ve kuşatmaya rağmen en kötü geride kalmış, faiz, enflasyon gerilemeye başlamış, döviz kurunun ateşi de düşme trendine girmiştir. Ekonomik büyüme dinamiklerindeki performans iyimser beklentileri kamçılamaktadır.

CHP İTİRAZ ETSE DE SIRA FIRAT’IN DOĞUSUNA GELMİŞTİR: Diyarbakır’da analar CHP’nin ikizi HDP’den dağa kaçırılan evlatlarını istemek suretiyle il başkanlığının kapısına dayanmışlardır. Kan ve insan tacirlerinin kaçacak yeri kalmamıştır. Anaların akan gözyaşları, haklı tepkileri CHP ile HDP’yi zora sokmuştur. Bu tablonun neresinde hezimet, neresinde yıkım ve yeni sistemin zaafı vardır? CHP itiraz etse de, şimdi sıra Fırat’ın doğusuna gelmiştir. Ya söz konusu güvenli bölge Türkiye’nin meşru güvenlik ihtiyaçlarına göre kurulacak ya da Fırat’ı doğusunda hilalin iradesi yükselecektir. ABD’nin oyalama taktikleri, terör örgütü PKK/YPG’ye tırlar dolusu silah sevkiyatı Türkiye’nin azmini kırmaya yetmeyecek, tehditler işe yaramayacaktır. Türk milleti zilleti muhakkak alt edecektir. Bunun başka çaresi yoktur.

'BOLTON’IN TASFİYESİ İYİMSER BEKLENTİLERİ KAMÇILAYACAKTIR'

Bahçeli Bayburt'un ardından Erzincan Belediyesi ziyaretinde yaptığı konuşmada da 7 kişinin ölümüne yol açan Diyarbakır Kulp’taki saldırıyla ilgili konuştu.

Bahçeli, “Bir HDP’li milletvekilinin, sözde Kürt sorunu devam ettikçe PKK’ya katılımın süreceğini söylemesi, çatışmanın ve savaşın olacağını ileri sürmesi rezaletin daniskasıdır. Bu dil yasalara ve anayasaya göre suçtur. Bu zehirli beyan devlete ve millete ihanetin tezahürüdür. HDP çıbanbaşıdır, mutlaka hukuk ve demokrasi içinde hak ettiği, layık olduğu cevabı almalıdır” dedi.

“HDP demek PKK demektir” diyen Bahçeli, Fırat’ın Doğusuna operasyon iddiaları için de şunları söyledi, “Güvenli bölge konusundaki oyalamalar müttefiklik hukukuna zarar vermektedir. Dahası ABD’nin terör örgütüne inat ve ısrarla silah vermesi, dönüp Türkiye’yle Müşterek Hareket Merkezi’nde güvenli bölge planlaması içine girmesi akıl tutulması, ahlaki çelişkidir. Menbiç’teki yanlışın tekrarı doğru değildir. ABD’de şahin diye tanımlanan, aslında akbabadan farksız olan Bolton ve zihniyeti tasfiye edildiğine göre gelişmelerin seyri iyimser beklentileri kamçılayacaktır. Hiç kimseden müsaade alacak halimiz yoktur. Hiç kimseye diyet borcumuz yoktur. Hiç kimseye eyvallahımız da olmayacaktır. Türkiye milli güvenliğini müdafaa azmindedir. Bundan hiçbir ülke rahatsız olmamalıdır. Son derece meşru ve hukuki olan bu tutum, aynı zamanda mazlumlara ümit, terör tehdidi altındaki masumlara huzur vaadidir. Türkiye işgalci değildir, işgale niyeti de yoktur. Ancak, vatanımızı doğrudan veya dolaylı vasıtalarla istila etmek için pusuya yatmış olanları da doğduklarına doğacaklarına pişman etmek vatan görevidir.” (DUVAR)