İYİ Parti'den CHP'li belediyeye tepki: İttifak ruhuna aykırı davranılıyor

Manisa'da CHP'li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun ittifak protokolüne uymadığını belirten İYİ Partililer, belediye binasına siyah çelenk bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Akhisar Teşkilatı, CHPli Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun iki parti arasındaki ittifak protokolüne uymadığı gerekçesiyle belediye binası önünde eylem yaptı.

İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun iki parti arasındaki protokole rağmen belediye kadrosunda İYİ Partililere yer vermediği belirtildi. Dutlulu'ya tepki gösteren İYİ Partililer, belediye binasına "Adalet" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Besim Dutlulu'ye eleştiren İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu, "iki parti arasındaki ittifak ruhuna aykırı davrandığını" söyledi.

'BELEDİYE BAŞKANI VE İLÇE ÖRGÜTÜNÜ KINIYORUM'

Kındıroğlu, "Akhisar Belediyesine üçüncü belediye başkan yardımcısının da atanması haberi üzerine aylardır emek verdiğimiz ittifakın sarsıldığını ve verilen sözlerin de tutulmadığını görüyoruz. Bu aynı zamanda siyasi etik ve dürüstlüğe de sığmaz" dedi.

CHP Akhisar İlçe Örgütü'ne de tepki gösteren Kındırlıoğlu, "Yaşamayı istemediğimiz bu gelişmeler ışığında ittifak ruhunu zedeleyen Akhisar Belediye Başkanı ve Akhisar CHP İlçe Örgütünü kınıyorum" diye konuştu. (MANİSA/AA)