CHP'den 120 milletvekiline 24 ilde çalışma görevi

Cumhuriyet Halk Partisi, milletvekillerini illerde görevlendirerek, il gezisinde değerlendirmek üzere rapor istedi. Raporların en geç 1 Ekim 2019'da genel merkeze ulaştırılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 120 milletvekilini 24 ilde görevlendirdi. Meclis açılana kadar heyetler halinde illerde çalışacak milletvekilleri hazırladıkları raporları genel başkana sunacak.

CHP Grup Başkanvekilleri tarafından milletvekillerine gönderilen görevlendirme yazısında, "Genel Başkanımızın ileriki günlerde gerçekleştirmeyi planladığı il gezilerinde değerlendirmek amacıyla bir çalışma yürütülmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda 24 ilde çalışma yapmak üzere milletvekillerinden oluşan heyetler belirlenmiştir" denildi.

Görevlendirme yazısına göre milletvekillerinin çalışmalarına ilişkin hazırlayacakları raporlar şu konu başlıklarını içerecek:

- Bölgenin genel sosyal ve ekonomik durumu,

- Bölgedeki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritası,

- Yürütülen Parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurlarının neler olduğu,

- Bölge halkının temel sorunları ve bu konuda CHP’den beklentileri,

- Bölgede söz sahibi olan ve temasa geçilmesi önerilen kanaat önderlerinin listesinin ve iletişim bilgilerinin tespiti ile bu kanaat önderleriyle görüşme yapılması durumunda ele alınması gereken başlıca konular,

- Bölgede etkin ve güçlü STK’lar ve meslek örgütlerinin listesinin ve iletişim bilgilerinin tespiti ile bu kuruluşlarla temasa geçilmesi durumunda ele alınması gereken başlıca konular.

Milletvekilleri hazırladıkları raporların en geç 1 Ekim 2019 tarihine kadar CHP grubuna iletecek. (DUVAR)