İYİ Parti'den Diyarbakır'da eylem yapan ailelere destek

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Diyarbakır'da HDP binası önünde eylem yapan ailelere destek vereceklerini söyledi. İYİ Parti genel başkan yardımcılarının Diyarbakır'a gideceğini aktaran Ağıralioğlu, "Gerekirse biz de gideceğiz. Bu sese bigane kalamayız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, çocuklarının çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan ailelere destek vereceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'ndan Esin Işık'ın haberine göre, oturma eylemini "terörün, karşısında duramayacağı en haysiyetli çığlık" olarak nitelendiren Yavuz Ağıralioğlu, "O çığlığın arkasına yığılmak lazım. Türk milletinin, vicdanını annelerin oradaki çığlığının arkasına yıkması lazım. Devletin sorumluluğunu annelerin o çığlığını duyacak şekilde inşa etmesi lazım" diye konuştu.

'CİDDİYETLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Salim Ensarioğlu ve Berna Sukas'ın milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'a gideceğini ifade eden Ağıralioğlu, şunları söyledi:

"Bu sese, çığlığa bigane kalmadan, sorumluluklarımızı hatırlayarak, ciddiyetle mücadele etmek zorundayız. Bu çığlığı parti olarak destekliyoruz. Genel Başkan Yardımcılarımız Salim Ensarioğlu, Berna Sukas ile bazı milletvekilleri gidecek. Gerekirse biz de gideceğiz. Bu sese bigane kalamayız, bu sese bigane kalanlara da bigane kalamayız. Sadece bu anaların çığlığına destek vermiyoruz, anaların çığlığına sırtını dönenleri de hafızamızda tutacağız."

"Terörle mücadelede bir strateji belirlenmesi lazım. Kendi çocuklarımızı, terörün tasallutundan kurtaracak bir devlet feraseti inşa etmek zorundayız" diyen Yavuz Ağıralioğlu, "hükümetin bir yıldır Meclis'te terörle mücadele adına attığı her adımı desteklediklerini" söyledi.

Akşener: Devletin görevi çaresizlikten propaganda üretmek değildirAkşener: Devletin görevi çaresizlikten propaganda üretmek değildir