HDP heyeti Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne gidiyor

HDP heyeti Kürdistan Bölgesel Yönetimi ziyareti kapsamında ilk olarak 7 Eylül'de Mesut Barzani ile görüşecek. Ziyaret 11 Eylül'de sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin başkanlığında bir heyet 7-11 Eylül tarihinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret edecek. Ziyaret ve görüşmelerde Kürtler arası ilişkiler ve Ulusal Birlik Konferansı'nın görüşüleceği belirtildi.

Heyette Temelli ile birlikte şu isimler yer alacak: "Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer." Heyet, Erbil ve Süleymaniye merkezli gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında ilk olarak 7 Eylül’de Mesut Barzani ile bir görüşme yapacak.

PARTİ TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

HDP heyeti ardından bölge başkanlığı ve hükümet yetkilileri ile bir araya gelecek. Heyet aynı zamanda bölgede bulunan siyasi parti temsilcileri ve STK’ler ile çeşitli düzeylerde görüşmeler yapacak.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada ziyarette yeni seçilen bölge başkanı, başbakan ve hükümet yetkililerinin de seçilmelerinden dolayı tebrik edileceği ve görüşmelerde bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağı vurgulandı. HDP’li heyetin yaptığı ziyarette Kürtler arası ilişkiler, Ulusal Birlik Konferansı gibi temel konular ele alınıp değerlendirileceği de belirtildi. (HABER MERKEZİ)