Sabah yazarından Davutoğlu'na 'arşiv' göndermesi

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu'ndan, Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözlerine gönderme: Arşivden çıkardığımız notlarımız bugüne ışık tutacak yeterli sayıda mesajı barındırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu bugünkü yazısında, “Eski Başbakan Davutoğlu, şayet birkaç ay daha görevde kalsaydı, güvenlik bürokrasisi başta olmak üzere devlet kurumları ciddi gruplaşmanın eşiğindeydi. ‘Reisciler-Hocacılar’ ikilemi, söylem olmaktan çıkarak fiiliyatta krize dönüşmekteydi” diye belirtti.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu yazısında, 9 Ağustos 2014’te o dönem başbakanlık için ismi geçen Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmeyi aktardı.

Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözlerine göndermede bulunan Müderrisoğlu, “Yazılabilir’ sınırlarda kalan, arşivden çıkardığımız notlarımız da bugüne ışık tutacak yeterli sayıda mesajı barındırıyor” dedi.

Müderrisoğlu yazısında, Davutoğlu’na 5 yıl önceki “Asıl teminat kişiler arası iletişim, güven, sadakat, ortak vizyon, ortak siyasi mücadele, ortak kavgaya girme duygusudur. Bu olmazsa, anayasal, yasal ne önlem alırsanız alın, kristal çatlar!” sözlerini de anımsattı.

Müderrisoğlu’nun 'Güven zincirinin kopuşu' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

1- Kurumsal olarak AK Parti’nin, lider olarak Erdoğan’ın, kimin ne yaptığına odaklanmaktan ziyade, “Biz, kendi işimize bakalım” çizgisinde karar kıldığı görülüyor.

2- Eski Başbakan Davutoğlu, şayet birkaç ay daha görevde kalsaydı, güvenlik bürokrasisi başta olmak üzere devlet kurumları ciddi gruplaşmanın eşiğindeydi. “Reisciler-Hocacılar” ikilemi, söylem olmaktan çıkarak fiiliyatta krize dönüşmekteydi.

3- Erdoğan, Davutoğlu’na güvenini yitirmişti ve bu hususu partinin yetkili isimleriyle de paylaşacak aşamaya gelmişti. Genel başkanlığını, başbakanlığını üstlendiği AK Parti’den ihraç edilmesi gündeme gelen Davutoğlu, Ağustos 2014 şartlarında, daha Başbakan olarak önünün açılacağı netleşmemişken dahi, bu makam için aylar öncesinden hazırlık yaptığı, ekibini kurduğu izlenimi vermişti.