CHP'den Soylu'ya İmamoğlu yanıtı: Ateş olsan...

Ekrem İmamoğlu için 'pejmürde ederiz' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Özgür Özel ve Seyit Torun'dan yanıt: Haddini bil, otur yerine...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da görevden alınan HDP’li belediye eş başkanlarını ziyaret ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, “Seni pejmürde ederiz” diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya CHP’den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama ile ilgili olarak Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Soylu halkın değil siyasi sahibinin seçtiği onun yerine tehdit ve hakaret eden bir kukladır. Atanmış Soylu seçilmiş İmamoğlu’nu tehdit ediyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Dünyanın en büyük metropolüne iki kez seçilen başkanı tehdit eden Soylu haddini bil otur yerine!"

Yine Twitter hesabından açıklama yapan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, “ 'Atanmış' bir Bakan'ın, ‘seçilmiş’ bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı alenen tehdit etmesi hadsizliktir! Sizi milli iradeye ve halkın kararına saygıya davet ediyorum. Haddinizi bilin” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç ise Soylu'nun sözlerine ilişkin, "Pejmürde; ilginç bir kelime.. Eski, püskü, perişan demek. Söyleyen atanmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 defa eze eze Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için söylüyor. Savrulan, dönen, dün hakaret ettiğini bugün öpen, yaranmak için kıvranan, pert olmak üzere olan pejmürde birisi söylüyor!." ifadelerini kullandı.

Soylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Pejmürde ederizSoylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Pejmürde ederiz