Duvar Arkası: Putin, 'Erdoğan'ı uçuralım' demiş

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partiye maddi destek için bir iş insanı ile görüştüğü iddia edildi... CHP-HDP görüşmesinde kayyım atamalarının yanı sıra askeri harekat ve HDP'nin yeni anayasa çağrısı da gündeme geldi... Putin Moskova ziyaretinden önce Erdoğan'a, Türkiye'nin F-35'lere alternatif olarak satın alabileceği konuşulan Su-57 savaş uçağıyla uçmayı teklif etmiş... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

DAVUTOĞLU PARA ARIYOR, BULAMIYOR İDDİASI!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, son açıklamasında, “Yeni bir hali yeni bir yola bağlamak kaçınılmazdır. O yeni yol yeni bir partiye yönelir mi yönelir” diyerek parti kuracağının işaretini verdi. AK Parti yöneticileri her ne kadar sağ-muhafazakar tabanda yeni bir siyasi parti için siyasal zeminde boşluk olmadığını savunsa da gelişmeleri yakından izliyor. AK Parti kulislerinde konuşulan iddiaya göre, Davutoğlu yeni oluşum için, üstelik memleketinden bir iş insanı ile görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme yeni parti için maddi destek görüşmesiydi. İddiaya göre çok ciddi bir meblağın talep edildiği görüşmede bu istek reddedildi. AK Parti’nin kuruluş sürecinde maddi zorlukların milletin büyük desteğiyle aşıldığını söyleyen bir AK Partili yönetici, “AK Parti’yi millet kurdu. Tabelalarını halk astı. Güven verseler bu arayışa gerek olmaz” dedi.

TEMELLİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA SULH HATIRLATMASI

Haftanın en dikkat çekici görüşmelerinden biri HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında bir heyetin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretiydi. HDP’nin kazandığı 3 büyükşehir belediyesine kayyım atamalarının ardından gerçekleşen görüşmede ana gündem beklendiği gibi bu konuydu. Ancak görüşmede dış politika ve anayasa konuları da ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Suriye ile ilgili askeri harekat tartışmaları sürerken barışçıl politikaların önemine değindi, CHP’nin sloganı haline gelen Atatürk’ün sözlerini hatırlattı. Temelli, “CHP denilince belli mottolar vardır. Bunlardan biri de 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh'tur. Türkiye’nin geleceği için bu bakış önemli” dedi.

Temelli’nin bu sözlerine Kılıçdaroğlu’nun gülümseyerek yanıt verdiği öğrenildi. Görüşmede Temelli’nin yeni anayasa tartışmaları için de “çoğulculuk esasına dayanan, ademi merkeziyetçi yönetim ilkesini benimseyen” 1921 Anayasası'nı gündeme getirdiği, bu bakışın günün koşullarına göre yeniden ele alınabileceğini dile getirdiği öğrenildi.

PUTİN’DEN ERDOĞAN’I 'UÇURALIM' TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Rusya gezisinde Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının ardından bu uçaklara alternatif olarak gösterilen Su-57’yi incelemesi dikkat çekiciydi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Akar’ın uçağı inceleme görüntüleri Ankara’da da çok konuşuldu. AK Partili bir yönetici bu görüntüler üzerine yapılan bir sohbette, bunun bir geçmişi olduğunu anlattı. Anlatıma göre Putin bu ziyaretten daha önceki bir görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uçaklarla ilgili bilgi verirken bir de, “Pilotla beraber sizi uçurabiliriz” teklifinde bulundu. Erdoğan’ın son ziyaretinde uçağı sadece incelemesi “uçuralım” teklifine olumsuz yanıt verdiği olarak yorumlandı.

GÖRÜNTÜ ÇEKEREK CİNAYETE ORTAK OLABİLİRSİNİZ

Son günlerin en önemli olaylarından biri 10 yaşındaki kızının gözleri önünde, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut cinayetiydi. Bulut’un öldürülmesi kadın cinayetlerini yeniden gündemin üst sıralarına taşırken diğer taraftan cinayet anının görüntülenip sosyal medyadan paylaşılması da çok konuşuldu. Görüntüyü çeken B.Y. gözaltına alınıp bırakıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bu duruma işaret ederek “Orada bir insanın hayatını kaybederken, birileri ona yardım etmek yerine görüntü alma işiyle uğraşmak gibi bir duruma nasıl düşüyor? Bu topyekun değerlendirilmesi gereken bir konu” dedi.

AK Partili bazı hukukçu milletvekillerine göre bu suçun cezası “ihmali suretle adam öldürme” cezası. Vatandaşın ödev ve sorumluluklarına dikkat çeken bir hukukçu görüntüleri çeken kişinin de ölümden sorumlu tutulabileceği görüşünde. AK Parti’de kadın cinayetlerinde cezaların arttırılması için yeni bir düzenleme yapılması beklenmiyor, ancak bu konuda açık bir düzenleme sürpriz olmayabilir.