HDP kayyım tepkisini 1 Eylül’de meydanlara taşıyacak

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, siyasi partilerin ve meslek örgütlerinin aralarında bulunduğu demokrasi güçleri kayyım atanan Van ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 4 ilde miting düzenleyecek. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Türk İstanbul’da yapılacak mitingde konuşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla siyasi partiler, sendikalar ve meslek örgütleri meydanlarda barış taleplerini dillendirmeye hazırlanıyor. İstanbul, Van, İzmir ve Diyarbakır’da yapılacak mitinglerin ana gündem maddelerinden biri de İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li üç büyükşehir belediyesine kayyım ataması olacak.

Demokrasi güçlerinin kayyımlara ilişkin tepkilerini dile getirdikleri bir ortamda hazırlanılan mitinglerden ilki, 1 Eylül’de saat 13.00’de İstanbul Kartal Meydanı’nda yapılacak. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı görevinden kayyım atamasıyla uzaklaştırılan Ahmet Türk İstanbul’daki mitingde konuşacak.

Kayyım atanan bir diğer il olan Van’da ise miting saat 14.00’de başlayacak. Musa Anter Barış Parkı’nda gerçekleşecek mitingde konuşmacılar arasında HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve KESK EŞ Başkanı Mehmet Bozgeyik de yer alıyor.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI TEMELLİ DİYARBAKIR’DA OLACAK

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek mitinglerin bir diğer adresi de Diyarbakır olarak berlilendi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin konuşmacılar arasında yer aldığı mitingin adresi 5 Haziran Meydanı (İstasyon Meydanı) olacak.  HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da konuşma yapacağı Diyarbakır’daki mitingin başlama saati ise 16.00.. İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting ise saat 17.00’de başlayacak.

‘KAYYIM DARBESİNE ORTAK SESİN YÜKSELDİĞİ BİR ZEMİN OLMASINI DİLİYORUZ’

1 Eylül Dünya Barış Günü’ne “kritik bir kavşak noktasında” girildiğini belirten HDP Sözcüsü Günay Kubilay, demokrasi güçleri ile ortaklaşa yapılacak mitinglerde önemli gündem maddelerinin kayyım atamaları olacağını aktardı. Kubilay şunları kaydetti:

“Tam da barış çağrılarının yükseleceği, başta Kürt sorunu olmak üzere bütün bölgesel ve demokratik sorunların barışçıl yöntemlerle bir müzakere ile çözülme çağrılarını yaptığımız bir dönemde iktidar HDP’nin üç büyükşehir belediyesine kayyımlar atadı.  Bununla sürece yönelik izlediği savaş ve şiddet politikasını sürdüreceğini ortaya tekrar koymuş oldu. Böyle kritik kavşak noktasında, ülkede, bölgede ve dünyada yaşanan savaş ve çatışmaların sona ermesi, aynı zamanda ülkemizde de barış taleplerinin yeniden yükselmesi, bütün demokrasi kazanımlara saldırı niteliğinde olan batıyı da tehdit eder boyut kazanan kayyım darbesine ortak kolektif bir sesin yükseldiği bir zemin olmasını diliyoruz. Bu konuda da bütün demokrasi güçleri, sendikalar ve meslek örgütleriyle, platformlarla 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne birlikte hazırlanıyoruz, çalışıyoruz.”