Taşgetiren'den Davutoğlu-Babacan yorumu: Kapışacak aktörler adına üzülüyorum

Ahmet Taşgetiren: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hafıza kayıtları'ndan söz ediyor ve 'zamanı gelince ortaya konacağı'nı söylüyor. Erdoğan’ın bildikleri… Gül’ün bildikleri… Davutoğlu’nun bildikleri… Babacan’ın bildikleri…

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, yeni parti kurma hazırlıkları yapan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la ilgili değerlendirmeler yaparak, "Önümüzdeki 4 yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz? Ve bunun muhafazakâr tabanda karşılığı ne olacak? Çok sıkıntılı bir süreç" dedi.

Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın,  "Ak Parti döneminin yıldız simaları" olduğunu belirten Taşgetiren şunları yazdı:

Ak Parti’nin iktidarda 17 yılı demek, Türkiye’nin en sancılı dönüşümleri yaşadığı bir süre demek.

(Bir ara bir çok dönemde hükümetler içinde yer almış bir siyasetçinin hatırasını yazması söz konusu oldu da bizzat kendisi “Acaba her şey yayınlanabilir mi?” diye sordu)

Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan yine bu “kapışma” bağlamında “hafıza kayıtları”ndan söz ediyor ve “zamanı gelince ortaya konacağı”nı söylüyor.

Erdoğan’ın bildikleri… Gül’ün bildikleri… Davutoğlu’nun bildikleri… Babacan’ın bildikleri…

Bunlara eklenecek o kadar çok isim var ki, kim bilir öyle bir ortam doğar, onlar da bildiklerini açıklamak zorunda kalırlar.

Davutoğlu 7 Haziran – 1 Kasım arası için bir şey söyledi kıyamet koptu.

Dolmabahçe’de masa devrildiğinde de mesela Arınç’la Erdoğan arasında ipler gerilmişti.

Bakıyorum, bir kesimde eller ovuşturuluyor. Bizim millette en çok reyting yükselten şeyin “kapışmalar” olduğu biliniyor.

Önümüzdeki 4 yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz? Ve bunun muhafazakâr tabanda karşılığı ne olacak? Çok sıkıntılı bir süreç.

Süreci daha sıkıntılı hale getirecek şeylerden birisi ise Devlet Bahçeli ile Doğu Perinçek’in de “kapışma”da Erdoğan’ın yanında, özellikle de Davutoğlu’nun karşısında, üstelik en provokatif dil ile yer almalarıdır. Bu olgu Erdoğan’ı güçlendirir mi, Davutoğlu’nu zayıflatır mı, ya da “Nasıl bir denklem bu iki ismi böyle bir pozisyon almaya götürdü?” gibi bir sorgulamanın kapısını aralar mı, bu da işin bir başka boyutu.

Ben olacakları öngörmeye çalışıyorum da, kapışacak ana aktörler ve tabii muhafazakar camia adına çok üzülüyorum.

YAZININ TAMAMI