İmamoğlu'nun tatili tartışması Ankara'ya sıçradı

AK Partili Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatil yapmasıyla ilgili "23 yılda toplamda 15 gün tatil yaptım mı bilemiyorum" diye tweet attı. Ancak Gökçek'in yurt dışında 425, yurt içinde ise 222 gün izin kullandığı öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçildikten sonra iki kez tatil yapmasıyla ilgili tartışmalar Ankara'ya taşındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından "23 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Bayramların tamamında çocuklara oyuncak dağıtıp onları sevindirdim. 23 yılda toplamda 15 gün tatil yaptım mı bilemiyorum. Bu ne özgüven, halkı umursamazlık, pes doğrusu... Cumhurbaşkanı adayıymış. Siz ona da oy verirsiniz" dedi.

YURT DIŞINDA 425 GÜN

Edinilen bilgiye göre, Gökçek ise 1995 yılından görevden ayrılana dek yurt dışında 425 yurt içinde ise 222 gün izin kullandı. Bu rakamlara hafta sonu ve bayram izinlerinin dahil olmadığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, "İstanbul'u sel bastı, beyefendi tatilde. Ben başbakanlığımda da, cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapamadım" sözleriyle eleştirmişti.

İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT

İmamoğlu ise, "Tatille ilgili göndermeler ne yazık ki, bitmiyor. Buna Sayın Cumhurbaşkanının katılması çok enteresan. 25 yıldır birçok defa ne yazık ki, ölümcül seller yaşandı, onlarca insan hayatını kaybetti. Bu kadar yılı kalkıp bir güne, 40 günlük süre içerisinde bana yüklemeleri ve bunu bir tatile bağlayarak bu şekilde vatandaşa şikayet etmeleri çok üzücü, şaşırtıcı" dedi. (DUVAR)