Duvar Arkası: Kendisine 'komutanım' dedirten bakan

Ankara esnafı, Digitürk Spor Paketi için ATO Başkanı ile görüşecek... Ayşenur Arslan’ın kitabı birilerini çok rahatsız edecek... Hangi bakan kendisine 'komutanım' diye hitap edilmesini istiyor... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

MAÇ İZLETEN İŞLETMELERDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Süper Toto 1. Lig başladı. Ancak müşterilerine futbol maçlarını izleten kafe, lokanta, restoran gibi işletmelerin sayısında dikkat çekici bir azalma var. Bu durumun,  yayıncı kuruluş Digitürk Bein’in Ticari Spor Paketi ücretlerindeki artıştan kaynaklı olduğu belirtiliyor. Ankara esnafı konuyu önümüzdeki hafta Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’a iletme kararı aldı. Yüzlerce esnaf geçen sezon müşterilerine maç yayını hizmeti verirken bu sezon yüzde 50’ye yakın ücret artışı nedeniyle Ticari Spor Paketi üyesi olamadığını ve bu durumun müşteri sayısını ciddi oranda azalttığını söylüyor.

MEDYANIN SON 45 YILI YAZILIYOR

Gazeteci Ayşenur Arslan, kişisel tarihinden hareketle Türkiye medyasının son 45 yılını anlatan bir kitap yazıyor. Çok sayıda yayınevinin ilgilendiği kitabın yakında biteceği ve basıldığında birçok gazeteciyi ve siyasetçiyi rahatsız edecek bilgiler içerdiği konuşuluyor. Medya Mahallesi adlı programını halen Halk TV’de sürdüren Arslan, yaz tatilinde kitabını bitirmek için harıl harıl çalıştı. Arkadaşlarına dahi kitabının adını söylemeyen Arslan, soranlara “O da okuyuculara sürpriz olsun” diyor. Gazeteciliğe 1974 yılında TRT’de başlayan Arslan, Nokta’dan Cumhuriyet’e kadar çok sayıda yazılı basın kuruluşunda ve birçok özel televizyonda çeşitli görevlerde bulundu. Arslan’ın, medya-sermaye-siyaset ilişkisine de ışık tutacak anıları merakla bekleniyor.

BİZZAT AKAR'IN TERCİHİ

Eski Genelkurmay Başkanı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, yakın çalışma arkadaşları olan TSK’nin komuta kademesinin yanı sıra tüm bakanlık personelinin 'komutanım' diye hitap etmesi dikkat çekiyor. Ankara kulislerinde bunun bizzat Akar’ın tercihi olduğu konuşuluyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mayıs ayında yapılan Anadolu Ankası-2019 ve Deniz Kurdu-2019 Tatbikatı’nda yakasında MSB logosu bulunan lacivert montuyla görüntülenmişti. Bakan Akar sınır birlikleri denetlemelerinde de bu montu giydi.