'Bahçeli tabanındaki erimeyi durdurmaya çalışıyor'

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyelerinin seçileceği 4. Olağanüstü Kongre öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Geri dönün” çağrısı konuşuluyor. Bahçeli’nin eriyen tabanını konsolide etmeye çalıştığı yorumları yapılan İYİ Parti’de, “Partiden tek bir kıl bile kopmayacak” deniliyor. Seçimlerin çarşaf listeyle yapılacağı kongrede Akşener anahtar liste de çıkarmayacak. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kuruluşunun üzerinden 21 ay geçen İYİ Parti 4. Olağanüstü Kongresi’ni yapacak. Partinin en üst karar alma organı Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin seçileceği Kongre öncesi kulisler hareketli.

İYİ Parti geçtiğimiz aylarda yaptığı Tüzük Kurultayı ile 80 olan GİK Üye sayısını 50’ye düşürdü. Ayrıca Genel Başkana Başkanlık Divanı’nda GİK üyesi olmayan 3 kişiyi görevlendirme yetkisi içeren düzenleme yapıldı.

İYİ Parti Kongresi için hazırlıklar yapılırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İYİ Parti’deki ülkücülere MHP’ye dönün çağrısı geldi. Kongreye saatler kala yapılan bu çağrıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından bir cümle ile yanıt verdi. Bahçeli’nin paylaşımını ekleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek, “Sayın Erdoğan, yine ne dedin bu arkadaşa?” diye sordu.

BAHÇELİ TABANDAKİ ERİMEYİ DURDURMAYA ÇALIŞIYOR

İYİ Parti yetkililerinin yorumuna göre Bahçeli’nin bu açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmede kararlaştırıldı. MHP’de uzun yıllar politika yaptıktan sonra İYİ Parti’nin kuruluşunda yer alan bir siyasetçi, Bahçeli’nin tabanının eridiğini belirterek şunları söyledi:

“Ülkücü hareketten gelenler olarak Bahçeli’nin samimi olduğunu düşünmüyoruz. Kucaklayıcı bir lidermiş gibi açıklama yapıyor ama orada bile “zillet” diyor. Böyle şefkat açıklaması görülmemiştir! Bu açıklamanın perde arkasında Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi var. Ülkücüler MHP’den İYİ Parti’ye taşındı. MHP’deki oylar ise AK Parti’den gelen oylar. MHP bu tabana ne kadar sahip. Yeni partiler konuşuluyor. Tabandaki erimeyi durdurmaya, kalan seçmenini konsolide etmeye dönük bir çaba. Bahçeli MHP’nin başındayken İYİ Parti’den bir ülkücü dahi MHP’ye geçmez” dedi.

PARTİDEN TEK BİR KIL BİLE KOPMAYACAK!

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen de Bahçeli’nin açıklamasının İYİ Parti’de etkisinin olmayacağı görüşünde. Bahçeli’nin açıklaması için “Güldük” diyen Seymen şöyle devam etti:

“Bu artık çaresizliğini gösteriyor. Özellikle bu kadar geçmişi olan bir siyasi partinin liderinin başka bir partinin kongresinden iki gün önce böyle bir çağrı yapması her şeyden önce ayıp. Ben partiden tek bir kıl bile kopmayacağına inanıyorum. Ama ayıp ve gereksiz bir girişim.”

GİK DAHA ETKİN OLACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açılış konuşmasıyla başlayacak Kongre’de üye sayısı 80’den 50’ye düşürülen GİK için ve 11 asil 7 yedek üye 18 kişilik Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapılacak. Hasan Seymen “GİK 80 kişiydi. Toplanması, karar alması, konuları yeterli şekilde tartışması, istişare etmesi konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. O sayıyı 50’ye indirerek GİK’i daha aktif hale getirme amacındayız. Kararları daha rahat toplanıp, tartışıp, konuşarak almak için 80’i 50’ye düşürdük” dedi.

ÇARŞAF LİSTEYLE YAPILACAK SEÇİMDE AKŞENER ANAHTAR LİSTE DE ÇIKARMAYACAK

İYİ Parti Olağanüstü Kongredeki GİK ve MDK seçiminin çarşaf liste ile yapılmasına karar verildi. Seymen bu kararın Genel Başkan ve İYİ Parti’nin sonuna kadar demokrasiden yana olduğunu gösterdiğini belirterek “Hem çarşaf liste olmayacak hem de genel başkanın bir anahtar listesi olmayacak. Ama genel başkanın dışında anahtar liste çıkaranlar olabilir. Bu konuda takdir de delegelerin olacak” dedi.

Etiketler MHP Bahçeli Ankara