Temelli: Üçüncü yol kardeşliktir, barıştır

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Suruç Belediyesi ve seçim öncesi eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Temelli, “Üçüncü yol kardeşliktir barıştır bu yüzden Sayın Öcalan’ın gösterdikleri ve söyledikleri çok önemlidir. Biz faşizme karşı mücadele geleceğimiz için müzakere diyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

URFA - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Urfa’da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin il örgütünün düzenlediği kahvaltı programından sonra 31 Mart yerel seçimlerinde kazandıkları Suruç Belediyesi'ni ziyaret etti. Suruç girişinde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Temelli, buradan konvoy eşliğinde ilçe merkezine geçti.

POLİS KONVOYA GBT YAPMAK İSTEDİ

Merkezin girişinde konvoy durdurularak Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılmak istendi. Buna tepki gösteren partililer ve milletvekilleri, emniyet yetkilileri ile tartıştı. Uzun bir süre konvoyu bekleten polis yapılan görüşmelerin ardından konvoyun geçişine izin verdi.

Temelli ve beraberindekiler ilk önce HDP Suruç İlçe binasına geçti. Burada yüzlerce yurttaş tarafından alkışlar ile karşılanan Temelli, parti binası önünde toplananlara seslendi. Temelli, ilçe girişinde onlarca kişiye GBT uygulandığını bu uygulamanın başka hiçbir yerde olmadığını söyledi. Temelli, “Onlarca milletvekili, belediye eşbaşkanımız, binlerce parti üyemiz şu anda cezaevinde. Somut tek bir suçlama yok. O yüzden diyoruz, bizde suç bulamazsınız, boşuna uğraşmayın” diye konuştu.

'GELECEĞİMİZ İÇİN MÜZAKERE'

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın işaret ettiği “üçüncü yol” stratejisine değinen Temelli, “Onlar bu ülkeyi iki kutba ayırdı. Bu iki kutupta bir birinden farklı değil ancak biz birarada yaşamı savunuyoruz. Halkların kardeşleşmesini istiyoruz. Üçüncü yol kardeşliktir barıştır bu yüzden Sayın Öcalan’ın gösterdikleri ve söyledikleri çok önemlidir. Biz faşizme karşı mücadele geleceğimiz için müzakere diyoruz” diye konuştu.

ŞENYAŞAR AİLESİNE ZİYARET

Yaptığı konuşmanın ardından bir süre partililer ile sohbet eden Temelli, ardından 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin kazandığı Suruç Belediyesine geçti. Belediye eşbaşkanları tarafından kapıda karşılanan Temelli, bir süre belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürtülen Emine Şenyaşar’ı evinde ziyaret etti. (HABER MERKEZİ)