HDP'li Oluç: Çöktürme planları boşa çıktı

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AK Parti iktidarının ve devletin son üç yılda 'Çöktürme Planı' doğrultusunda HDP'ye saldırdığını söyledi. Oluç, "Halk iradesine, siyasi paritesine sahip çıktı. HDP bütün kurum ve kuruluşlarıyla ve birleşenleriyle birlikte bu saldırı dönemini atlatmış oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, devletin 'Çöktürme Planı' doğrultusunda HDP’nin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ancak bunun verilen mücadeleyle boşa çıkarıldığını söyledi. Oluç, yeni bir örgütlenme hamlesine başladıklarını belirtti.

HDP Milas İlçe Örgütü, Milas Belediyesi salonunda 3’üncü Olağan Kongresi ile yeni yönetimini belirledi. Kongreye HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Parti Meclis (PM) üyeleri katıldı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, kongrede konuşan  Oluç, HDP’nin 5 yıllık geçmişini anlattı. Oluç, “Seçimlerde her seferinden biraz daha başarımızı artırarak çıktık. Her seferinde daha iyi sonuçlar alarak o seçimi atlattık. Ama hep bir eksikliğimiz oldu. Eksiğimiz neyse onu tamamlama dönemine girdik. İl ve ilçe örgütümüzü güçlendirmek. Eksikliğimiz kadın meclisimizi ve gençlik meclisimizi güçlendirmek, yeniden örgütlemek ve yeniden örgütlememizi ve yerel örgütlerimizi güçlü kılmak. Onun için örgütlenme hamlesini başlattık. Bu örgütlenme hamlesini adım adım bu aylarda sürdüreceğiz. 2020 yılının Şubat ve ya Mart ayında yapacağımız olağan genel kongrede bu örgütleme hamlesini tamamlayacağız” diye konuştu.

‘HALK PARTİSİNE SAHİP ÇIKTI'

HDP’nin son 3 senesinde çok ağır saldırılara uğradığını belirten Oluç, yapılan saldırılarla AK Parti iktidarının ve devletin 'Çöktürme Planı'nı ortaya koyduğunu söyledi. Çöktürme Planı doğrultusunda HDP’nin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını savunan Oluç şöyle devam etti: “Biz bu süre boyunca bu çöktürme planını başarısızlıkla sonuçlandırmayı sağladık. 2018’de yapılmış olan 24 Haziran milletvekili seçimlerinde il ve ilçedeki seçmenlerle Meclise güçlü bir şekilde girerek Çöktürme Planı'nı başarısızlıkla sonuçlandırdık. Bizi yerel yönetimlerden tasfiye etmek istediler. Özellikle Kürdistan bölgesinde yerel yönetimlerden tasfiye edip yerel yönetimleri ele geçirmek istediler. Bunu kayyumlarla da bir dönem yapmaya çalıştılar. Sandıktan kazanamadıklarını kayyumlar atayarak sağlamaya çalıştılar. 31 Mart yerel seçimlerine özellikle Kürdistan coğrafyasında elde etiğimiz sonuçlarla birlikte bizlerin yerel yönetimlerden tasfiye etmek isteyenlerin sürecini de boşa çıkarmış olduk. Halk iradesine, siyasi paritesine sahip çıktı. HDP bütün kurum ve kuruluşlarıyla ve birleşenleriyle birlikte bu saldırı dönemini atlatmış oldu.”

Konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimde, HDP Milas İlçe eşbaşkanlığına Ferdi Demir ve Nasibe Birkan seçildi. (HABER MERKEZİ)