Bahçeli’den Davutoğlu’na: Serok Ahmet nifak aşılamakla meşgul

MHP Lideri Devlet Bahçeli Bartın'da konuştu. Bahçeli, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP için sarfettiği sözlere tepki göstererek, "Serok seviyesizdir, kötürümdür, nifak aşılamakla meşguldür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bartın'da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi. Bahçeli, “MHP ile Kürt kökenli kardeşlerimizin arasında sorun varmış gibi yaygara çıkaranlar maksatlıdır, marazidir, müfsittir” dedi.

'KÜRT KARŞITI GİBİ SUNMAK HIYANETTİR'

Bahçeli, Davutoğlu'nun MHP ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Türkiye’nin bir dönemini karanlığa iten, doğuda başka batıda başka, güneyde başka kuzeyde başka konuşan Serok Ahmet’in partimize yönelik kendisi gibi düşük profilli ithamları aynen şahsına dönmüştür. Sabık Başbakan geçtiğimiz günlerde demiş ki; 'MHP ile ittifakta Kürt oylarını kaybetme ihtimalimiz olduğu için Meclis'teki çoğunluğu kaybedeceğimizi Cumhurbaşkanına ilettim.' Bu dil bölücü bir dildir, bu ağız hayasızdır, hasmanedir, hezeyan içindedir. Bu üslup bozguncu ve buruşuk bir üsluptur. Türkiye’nin stratejik çukurda boğulması için varını yoğunu ortaya koyan bir şahsın Cumhur İttifakı’nı dinamitleme çabası ahlaksız bir tertip, akılsız bir teşebbüstür. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kürtlerle ihtilafı varmış gibi değerlendirmelerde bulunmak, partimizi Kürt karşıtı gibi sunmak tarihe, ecdada, vatana, millete çok ağır hakaret ve hıyanettir. Serok seviyesizdir, kötürümdür, nifak aşılamakla meşguldür" diye konuştu.

'TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE MUTLAKA ULAŞACAK'

“Serok ve işbirlikçi çevreler Cumhur İttifakı’ndan rahatsız olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne kulp takmak için ortam ve durum kollayan zavallılardır” diyen Bahçeli şöyle devam etti: “Türk milleti bunları çok iyi tanımaktadır. Stratejik kabusa bir daha asla dönülmeyecektir. Türkiye Serok’un icazetli yönetimine bir daha maruz kalmayacaktır. Cumhur İttifakı iradesini muhafaza edecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yönetim ve millet hayatına mühür vuracak, ülkemizi parlak bir geleceğe taşıyacaktır. Türkiye tıpkı Serok’tan kurtulduğu gibi artık ağırlıklarından da kurtulacaktır. 2023 hedeflerine mutlaka ulaşılacaktır." (HABER MERKEZİ)