Bahçeli: FETÖ damarı tamamen kesilip atılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, "Hatırlı ve arkası olan FETÖ'cülerin korunması veya kollanması diye bir şey söz konusu edilemez. FETÖ'nün kripto damarı, geride kalan kalıntıları nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine karşı çıkarak, parlamenter sisteme dönülmesini isteyenler için "FETÖ ile irtibat ve iltisakları vardır'' suçlamasında bulundu. Eski sistemin darbelere kucak açtığını ifade etti.

Kastamonu mitinginde konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

FETÖ'YLE MÜCADELEDE TAVSAMA OLAMAZ: 15 Temmuz'da amaç iç savaş çıkartmak, ülkeyi bölmek ve paylaşmaktı. Ancak yanlış hesap, Türk milletinden döndü. Şunu bir defa kararlılıkla söylemek isterim ki, FETÖ'yle mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir.  Bu konuda tavsama olamaz, ihmal olamaz, hoşgörü olamaz. Hatırlı ve arkası olan FETÖ'cülerin korunması veya kollanması diye bir şey söz konusu edilemez. Elbette mücadele hukuk ve adalet kümesinde yapılmalıdır.  Objektif kriterler, sağlam veriler, sağlıklı dayanaklar ve hukuki sınırlar çerçevesinde FETÖ'cülüğü tespit edilen kim varsa haklarında gereken adli işlemler yapılmalıdır. 15 Temmuz'da bize acımadılar, biz de onlara adalet içinde acımamalıyız. FETÖ'nün kripto damarı, geride kalan kalıntıları nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdır. Bu karanlık dönem kesin olarak bitirilmelidir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ ÜLKEMİZİN UMUDU: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ülkemizin gelecek umududur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milli güvenlik ve beka sorunlarına yegane çözüm ve çaredir. 'Eski sisteme dönelim' diyenlerin FETÖ'yle irtibat ve iltisakları vardır. Eski sistemden medet umanların PKK'ya diyet borçları bulunmaktadır.

HANGİ DÖNEM HUZUR YÜZÜ GÖRDÜK: CHP Genel Başkanı'nın bir yanda Amerika tipi başkanlık sistemini önerip diğer yanda parlamenter sisteme vurgu yapması kurnazlıktır, kumpastır, tuzaktır. Eski sistem darbelere kucak açmadı mı?  Eski sistem ekonomik krizlere, sert kutuplaşmalara, derin çatışmalara, vahim anlaşmazlıklara kapı aralamadı mı? Hangi dönem huzur yüzü gördük? Ne zaman rahat ve istikrara kavuştuk? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden rahatsız olanlar vesayet özlemi çeken odaklardır.

(HABER MERKEZİ)