Babacan parti ilanını yine erteledi iddiası

Ali Babacan ve ekibinin, sonbaharda ilan etmeyi planladığı partinin kuruluş tarihini, kış veya ilkbahara ertelendiği öne sürüldü. Ahmet Davutoğlu'nun ise daha hızlı hareket etme kararı aldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma çalışmalarıyla ilgili siyaset kulislerindeki hareketlilik sürüyor. AK Parti'den istifasını sunan Ali Babacan'ın parti programı üzerindeki çalışmaların yanısıra, “Partinin kuruluşunu hemen gerçekleştirip, TBMM’de iktidar çoğunluğunun tükenmesine ve bir erken seçimle sonuçlanacak tablonun ortaya çıkmasına aracı olmamız bize ne getirir?” sorusu nedeniyle yavaş hareket etme kararı aldığı belirtiliyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan cephesindeki son gelişmeleri yazdı:

"Babacan ekibinin verdiği bilgiye göre partinin kuruluş tarh revize edildi ve kış veya ilkbaharın ilk aylarına kaydırıldı. Bunun neden le ilgili gerekçeler farklı.

Gerekçe ortaya konulurken öncelikle şu sorunun üzerinde duruluyor. Kurulacak parti hangi ilke ve program üzerine oturacak?

Soruya karşılık AK Parti’nin kurulduğu 2002 şartlarından çok uzaklaşıldığı, o günkü anlayışla ülke problemin çözmenin zor olacağı belirtiliyor. Seçmendeki talep değişikliğine ilave olarak, stratejinin de değişmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Burada da kalınmayıp, pozisyon tayin için şu iki sorunun yanıtı da aranmış. İlk: “Partinin kuruluşunu hemen gerçekleştirip, TBMM’de iktidar çoğunluğunun tükenmesine ve bir erken seçimle sonuçlanacak tablonun ortaya çıkmasına aracı olmamız bize ne getirir?”

İkinci soru ise parti kurmak için kolları sıvayan temkinli, gözleme dayalı ve uygun zemin arayan ekibin genel karakterini de yansıtıyor… Temelini de ekonomik durum oluşturuyor.

O nedenle partileşme sürecini daha ağırdan alan, ekonomik gelişmelerin seyrini izleyip, riskini üstlenmeyen pozisyona geçmeyi daha uygun buluyor.

Pek, Babacan ekibi bu düşüncedeyken bir diğer tarafta partileşme çabasını yürüten Ahmet Davutoğlu ne durumda derseniz, sanırım o kesim biraz daha hızlı hareket

etme kararında. Davutoğlu ekibi, AK Part’nin yeni bir politik açılım yapma konusunda gittikçe gerilediği inancında...