Erdoğan'dan Davutoğlu'na parti telefonu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesi Ahmet Davutoğlu'nu arayarak, “Parti kuruyormuşsun” dediği öne sürüldü. Davutoğlu'nun ise 'Benim bir irade beyanım olmadı' yanıtını verdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın dün AK Parti'den istifa ettiğini açıklaması, siyaset kulislerine hareketlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, yakın zamanda kurulması beklenen yeni partiye kayışları önlemek için il ziyaretlerine başlayacağı belirtiliyor.

AK Parti'de gözlerin döndüğü bir diğer isim ise eski başbakan Ahmet Davutoğlu... Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Ramazan Bayramı'nda Davutoğlu'nu arayarak, İstanbul'a gelerek seçim için çalışmasını istediğini yazdı. Ancak Davutoğlu'nun "Bu tür kararları benimle istişare etmiyorsunuz” diyerek, olumsuz yanıt verdiğini öne sürdü.

Selvi "Babacan’ın istifası, Erdoğan ile Davutoğlu’nun görüşmesi" başlıklı köşesinde, ikili arasında olası yeni partiye ilişkin şu diyaloğun geçtiğini yazdı:

Erdoğan “Parti kuruyormuşsun” diye soruyor. Davutoğlu, “Benim bir irade beyanım olmadı” diyor. Görüşme, Davutoğlu’nun “Ben sizi bayram için aramıştım. Bayramınız mübarek olsun”sözüne Erdoğan’ın “Bayramın mübarek olsun” yanıtı ile bitiyor. Her halinden sıcak bir görüşme olmadığı belli.