Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun suyu ısınıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Çember daralıyor, suyu ısınıyor" dedi. AK Partili yöneticilerin de revizyon ihtiyacı olduğunu söylediği 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'ne de sahip çıkan Bahçeli "Yeni sistem olmuştur. Cumhurbaşkanlığı ülkenin önünü açtı" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Barış' söylemine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi. "Bu toplumda, bu millette küslük, dargınlık olmadığı için barış sözleri tehlikelidir. Şeytani bir üsluptur" diyen Bahçeli, 'beka' tartışmasını da yeniden başlattı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

ORTAK AKIL DEVREYE GİRDİ: Türk milletinin öncelikli hedefi milli bekasını korumak olmalıdır. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün habis sonuçlarıyla hâlâ meşgulüz. Dipsiz kuyuları kapatma mücadelesindeyiz. Artan beka sorunları, ülkemizin muhatap kaldığı tehditler, 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçirilmiştir. Türkiye'nin çok nazik döneminde ortaya çıkan Cumhur İttifakı sadece seçim ittifakı değildir. Günlük siyasi hesaplar kenara itilmiştir, ortak akıl devreye girmiştir. Yeni bir hükümet sistemini mecburi kılmıştır.

SİSTEM TUTTU: Parlamenter sistemde hükümet kurma sürecinde yaşanan gerginliklerin hiçbiri cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmamıştır. Geride kalan 1 yılda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tutmuş, uyum ve uygulama süreci kazasız belasız mesafe almıştır. Sistem, Türkiye'nin önünü açmıştır. Sistemin bütün kurum ve kurallarıyla oturması, emekleme döneminden çıkarak olgunlaşma aşamasına geçmesi ana hedefimizdir.

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI HİÇ OLMADI: CHP'ye göre Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Sayın Kılıçdaroğlu biliyor ve inanıyorsan bize cumhuriyet tarihinde tek bir tarafsız cumhurbaşkanı söylesin. Devlet demek hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Millet, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sevmiştir. Bor'un pazarı çoktan bitmiştir. Sistemin birinci yılını heyecanla kutluyorum.

CHP GENEL BAŞKANI KENDİNİ BOŞLUĞA BIRAKACAK: Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın siyasi çapını genişletip, hıyarım var diyene tuz alıp koşmasından ürkmüştür. Eski sistemden şikâyetçi olduğunu ileri süren CHP Genel Başkanı, burada dursa iyi, bununla yetinse tamam, fakat bir kere yama dikiş tutmayınca dil döndükçe dönüyor, kendisini yalancı çıkarıyor. Konuşmasının başka bir yerinde de diyor ki, 'Güçlü, liyakatli bir devlet yapısıyla parlamenter sistem isteriz.' 'Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı, ben annemi çok özledim, bugün 23 Nisan.' CHP Genel Başkanı’nın hal-i pürmelali aynen budur. Gül gibi geçinip gidiyordun. CHP Genel Başkanı şafak vakti başka, karanlıkta başka konuşmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu için bazen hüzünleniyorum. İki ileri bir geri gide gide ya bir uçurumdan kendisini boşluğa bırakacak ya da dolandığı iple bir mağarada başını yiyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu için çember daralıyor. Genel başkandan rol kapmak için fırsat gözleyen İBB Başkanı da boş zamanlarda makamına uğrarken, diğer zamanlarda vazife olmayan işlerle uğraşmaktadır. Dilinin altındaki baklayı çıkarmış; "Yarınlarda siyasetlerde başka alanlarda başarı elde edebilir miyim, İstanbul'daki başarımdır" diyor.

BARIŞ SÖZLERİ TEHLİKELİ: Bu toplumda, bu millette küslük, dargınlık olmadığı için barış, barıştırma sözleri tehlikelidir. Şeytani bir üsluptur. Yeni sistem olmuştur, yeni sistemin stratejisi Türk milletinin tamamını kucaklayacaktır. CHP'nin takoz hedefleri ters tepecektir.

MERKEZ BANKASI: Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasıyla başlayan tartışmalarda kaos bekçilerinin ortaya çıktıkları görülmektedir. Bir bürokrattır. Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini yapan kalır, yapamayan gider. Merkez Bankası Başkanı'nı siper yapıp, ekonomide felaket tellallığı yapanlar utanmazlığını kaybetmişlerdir. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı başka bir şey, başkanının görevden alınması başka bir şeydir. Merkez Bankası Başkanı ayrıcalıklı değildir. Enflasyonla mücadele tekliyorsa, banka kendini gözden geçirmek zorundadır.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler MHP Devlet Bahçeli