Kalın: Cumhurbaşkanımızın Ali Babacan ile bir görüşmesi oldu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti kuracağı öne sürülen Ali Babacan'la görüştüğü iddiasını doğruladı. Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Ali Babacan ile bir görüşmesi olmuştur. Cumhurbaşkanımız, uygun görürse ne oldu ise o şekliyle paylaşır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapıldı. Toplantın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katılacağı üçlü zirvenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde ağustos ayında yapılacağını aktaran Kalın, şunları söyledi:

"Geçen yıl Ekim ayında İstanbul'da yaptığımız dörtlü zirvenin ikinci toplantısının yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Türkiye'de yapılması konusunda da muhataplarla mutabık kalındı G20 zirvesinde. Burada da Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa liderlerinin katılımıyla muhtemelen Ağustos ayının sonunda ya da Eylül ayının başında yani BM Genel Kurulu'na gitmeden önce bir dörtlü zirvenin yapılması planlanıyor. Burada da Suriye başta olmak üzere bölgedeki genel güvenlik konuları etraflı şekilde ele alınacak."

Döviz kurunda düşüş olduğunu belirten Kalın, "Döviz kurundaki iyileşme sevindirici bir haber. Sayın Cumhurbaşkanımızın G-20'de yaptığı temaslar ve sonrasında oluşan olumlu hava çerçevesinde yaşanan olumlu gelişmeyi de devam edeceği yönünde değerlendiriyoruz" dedi.

'S-400'LERİN NEREYE KONUŞLANDIRILACAĞIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR'

Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin ne zaman teslim ve nereye konuşlandırılacağı sorulan İbrahim Kalın, "S-400'lerin yakın bir zamanda teslimatı başlayacak ve aktif bir şekilde kullanılacak. Nereye konuşlandırılacağı konusunda çalışmaları Milli Savunma Bakanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve kuvvet komutanlıklarımız birlikte yürütüyorlar. NATO sistemi içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit oluşturacak bir sistem değildir" yanıtı verdi.

'İHTİYAÇ OLUNCA SİSTEMİN GÜNCELLENMESİ NORMAL'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde değişiklik iddiası sorulan Kalın, geçişin ardından oluşturulan kurulların çalışmalar yaptığını söyledi ve "Bütün kurumlarımız düzenli bir şekilde toplanıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın başkanlığında da toplantılar yapılıyor. Politika kurullarına verilen görevler politikaların değerlendirilmesinde makro perspektiften bakılıp, teklifler geliştiriliyor. Yeni ihtiyaçlar, yeni sınamalar ortaya çıktıkça sistemin güncellenmesi, yeni adımların atılması normaldir" diye konuştu.

'ERDOĞAN-BABACAN GÖRÜŞMESİYLE HAKKINDA BİLGİ VERMEM DOĞRU OLMAZ'

23 Haziran'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, parti kuracağı iddia edilen eski bakan Ali Babacan'la görüştüğü iddiasının sorulması üzerine Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Ali Babacan ile bir görüşmesi olmuştur. Benim şu anda size bilgi vermem uygun olmaz. İçeriğiyle ilgili uygun görürse Sayın Cumhurbaşkanımız, uygun bir zamanda ne oldu ise o şekliyle paylaşırlar" ifadelerini kullandı.

Soru üzerinde Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapılacağı iddialarını yalanlayan İbrahim Kalın, "Bugün itibariyle gündemimizde böyle bir şey yok" dedi. (HABER MERKEZİ)