İYİ Parti'den TRT'nin Öcalan yayınına suç duyurusu

İYİ Parti, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'de yayına çıkarılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Açıklamada, "Bu programı hazırlayanlar, bu programın yayınlanmasına izin verenler Türk milletine karşı işlenmiş bu suçun sorumlularıdır ve Türk milletine karşı yargı önünde hesap vermek zorundadırlar" denildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Parti Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri Ankara Adliyesi'nde TRT hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başvurudan sonra yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vergisiyle kamu kurumu olarak yayın yapan TRT’nin asli görevinin tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek ve topluma doğru bilgi aktarmak olduğu hatırlatıldı, "TRT’nin ‘anayasanın sözüne ve ruhuna bağlı olmak, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve milli egemenliğini korumak ve kollamak" görevine dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi:

"23 Haziran seçimlerinden önce gazilerimizin, şehitlerimizin ve bütün Türk milletinin vicdanlarını yaralayan bir röportaj TRT ekranlarında yayınlanmıştır. Bebek katili Abdullah Öcalan’ın kardeşi olan, 74 askerimizin şehit edilmesinin emrini veren, hain terörist Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarılması, Türk milletinin, Türk devletinin vakarını örselemiştir. Bu yayın TRT’nin yayın hayatına kara bir leke olarak geçmiştir."

PROGRAMI HAZIRLAYANLAR YARGILANSIN

Osman Öcalan'ın TRT aracılığı ile terör örgütünün cebir, şiddet, tehdit içeren yöntemlerini meşru göstererek övdüğü belirtilen açıklamada, "Terörle mücadele kanuna göre açıkça suç işlenmiştir. Bu programı hazırlayanlar, bu programın yayınlanmasına izin verenler Türk milletine karşı işlenmiş bu suçun sorumlularıdır ve Türk milletine karşı yargı önünde hesap vermek zorundadırlar" denildi.