SAADET lideri Karamollaoğlu: AK Parti'de kopuş başladı

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu, İstanbul seçim sonuçlarını değerlendirdi. Karamollaoğlu, "AK Parti’nin haksızlıkları, yanlışlıkları açık olarak görülmeye başlandı. Bunun için de kopuşlar başladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul seçimleri, ekonomik kriz gibi birçok konuda açıklama yapan Karamollaoğlu, "Ümitlerini kestikleri zaman gelecekler. AK Parti’ye olan ümitler bir gün bitecek çünkü artık AK Parti’nin haksızlıkları, yanlışlıkları açık olarak görülmeye başlandı. Bunun için de kopuşlar başladı” ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ'DE ÇÖZÜLME BAŞLADI'

DW Türkçe'de 'Nevşin Mengü ile Bire Bir' programına konuk olan Karamollaoğlu, "Benim geçmişte gördüğüm birçok arkadaşımız genel seçimlerden önce bu iş böyle gitmez, büyük bir kesim bunu söylüyor artık. Bunu söyleyen insanlar ister istemez bir arayışın içine giriyorlar. Ve bunu artık bu şekilde Sayın Cumhurbaşkanının devam ettirebilme ihtimalini ben göremiyorum, bitti. Deniz bitti dememin sebebi bu. Çünkü bundan sonra ben problemleri çözebilecekleri kanaatinde de değilim. Bize büyük bir kısım gelecek. Ben samimi olarak inanıyorum. Ancak her şey zamanını bekliyor" dedi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti: "Ümitlerini kestikleri zaman gelecekler. AK Parti’ye olan ümitler bir gün bitecek çünkü artık AK Parti’nin haksızlıkları, yanlışlıkları açık olarak görülmeye başlandı. Bunun için de kopuşlar başladı." Karamollaoğlu, yeni parti kurulacağı iddialarına ilişkin olarak da, "AK Parti'de çözülme başladı" ifadelerini kulandı.

Bugün ayrıca partisinin genel merkezinde gündeme dair haftalık basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

İSTANBUL SEÇİMLERİ: Öncelikle 23 Haziran günü sandıktan galip çıkan Sn. Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum. Bu sonuçların hem İstanbul hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu seçimleri kazanan Sn. İmamoğlu’nu tebrik etmek istiyorum. Sn. İmamoğlu İstanbul büyükşehir belediyesini İstanbula yakışır bir şekilde yönetir. İstanbulumuz herhangi bir şehir değildir. Hem manevi kökleriyle geçmişe uzanan, hem de dünyanın ve Türkiye'nin kalbi diyeceğimiz bir yere sahiptir. İstanbul’un birçok problemi var inşallah bu problemler çözülür. Ekrem Bey adil bir yönetim sergiler ve örnek bir belediyecilik sağlar. İstanbul'da ilçe seçimleri iptal edilmedi ama büyükşehir seçimleri iktidarın menfaatine olmadığı için iptal edildi.

Dünyada aynı zarfta 4 pusulanın olduğu birinin iptal olduğu bir seçim yok. Fakat iktidar partisinin menfaatine gelmediği için büyükşehir iptal edildi diğerleri iptal edilmedi. 20 liralık bir banknotun 5 lirası sahte geri kalanı gerçek demek bunu en iyi şekilde ifade ediyor.

SEÇİMLER GERİDE KALDI ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ: Artık seçimler geride kaldı, sonuçlar ortada. Artık önümüze bakacağız. İnşallah Meclis daha verimli bir çalışma ortamına girer 2023'e güçlü bir ülke olarak girmek istiyorsak, önce barışı güçlendirmek zorundayız. Milletimiz ve ülkemiz ardı ardına gelen seçimlerle ciddi manada yıpranmış bulunmaktadır.

Bundan sonra önümüzde 2023 yılına kadar seçim görünmemektedir. Şimdi bizim üzerimize düşen 2023 yılına kadar bu ülke için ne yapabiliriz, sorunlarımızı nasıl çözeriz oturup bunu konuşmak ve çözüm yolları bulmaktır. Çok acil bir şekilde asıl gündemlerimize odaklanmak zorundayız. Burada ülkemizin şuan acil çözülmesi gereken birkaç sorununu hatırlatmak istiyorum;

EKONOMİ ALARM VERİYOR: Bugün içinde bulunduğumuz en önemli sorunlardan birisi karşı karşıya olduğumuz ekonomik krizdir.

  • İşsizlik yüzde 14.1 ile toplam 4 milyon 444 bin kişiye ulaştı
  • Bugün her 4 gençten birisi işsiz eğer böyle giderse 4 gençten 1’i zor iş bulacak!
  • İğneden ipliğe temel ürünlerin çoğuna zam geliyor, çarşı pazarda hissedilen enflasyon yüzde 60 civarında
  • Çay’a yüzde 15
  • Şeker’e yüzde 16
  • Mazot’a 22 kuruş zam geldi

Bu tablo çok açık bir şekilde ekonomimizin alarm verdiğini gösteriyor. Bir an önce içinde bulunduğumuz bu krizden çıkmanın yolları aranmalıdır. Ekonominin başına ekonomiyi bilen birisini getirmezse ekonomi ayağa kalkmaz. Biz her zaman diyoruz, yatırım öncelenir israf önlenirse bu krizi aşmamız mümkün olacaktır… Köprüler yollarla, yolsuzluk israfla ekonomi yükselmez. Bunlarla itibarımız yükseliyor derseniz itibarınız yerle bir olur

S 400'LERİN ALIMI KONUSUNDA ASLA TAVİZ VERİLMEMELİ: Ülkemizin bir başka önemli gündemi ise dış politikada yaşanan gelişmelerdir. Bakınız Suriye meselesi iktidarın ynalış kararları ile bu noktaya geldi meseleler. Şimdi Kudüs’te İsrail ABD Rusya Suriye için bir araya geliyor Türkiye toplantıda yok. Bunların sebebini başlangıçtan beri söyledik bu politika yanlış.

Bunun için Türkiye’nin dış politikasında çok ciddi ince ayarlara ihtiyacı var. Bu sebeple çevremizde yaşanan bu hassas meselelere biR taraf kalmamız söz konusu olamaz. Muhakkak İİT harekete geçirilmeli, D8 konusunda ciddi adımlar atılmalıdır. Bunun yanı sıra S400’lerin alımı konusunda ise asla taviz verilmemeli Ulusal egemenlik ve bağımsızlığımız kimsenin tekeline bırakılmamalıdır. İdlib meselesi de önümüzde hızlıca çözülmeyi bekleyen bir başka önemli husustur. Bu konuların yanında Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs Meselesi de acilen ciddiyetle ele alınması zorunlu olan konulardır.

EN ÇOK YARA ALAN KURUM ADALET:  Ülkemizde son yıllarda en çok yara alan kurumların başında adalet gelmektedir. İnsanlarımızın ne yazık ki adalete olan güveni sarsılmıştır.

On binlerce insanın suçlu suçsuz demeden KHK ile işlerinden atılması gibi birçok konu bugün adaleti sarsmıştır. Adalet 'ben karar verdim herkes uymak zorunda' diyerek tesis edilemez.

Güçlünün korunduğu mazlumun ezildiği bu sistem ile Türkiye’nin güçlenmesi mümkün değildir. Adaleti ayakta tutmalıyız ki devlet ayakta kalsın İşte acil olarak çözmemiz gereken sorunlar bunlardır. Buradan iktidar ve muhalefete sesleniyorum bir araya gelmeli bu sorunları çözmenin yollarını konuşmalıyız. (HABER MERKEZİ)