Emek Partisi: Halkın birliği kazandı

Emek Partisi'nden seçim değerlendirmesi: İstanbul halkının birliğinin ve beraberliğinin zaferi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23 Haziran seçimleri ile ilgili bir açıklama yapan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, seçimi halkın birlik ve beraberliğinin kazandığını söyledi.

İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu'na destek veren Emek Partisi İl Başkanı Barbaros, "31 Mart seçimlerinin sonuçlarını tanımayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması kararını alan 'Cumhur İttifakı' şimdi daha büyük bir farkla kaybetmiştir. Halkın demokrasi, eşitlik, adalet, iş ve özgürlük taleplerine kulaklarını tıkayarak, toplumu kutuplaştıran, halkı birbirine düşmanlaştıran 'Tek adam yönetimi', İstanbul’u ona kaybettirecek kadar güçlü bir tepkiyle karşılaşmıştır. İstanbul’u bunca yıldır bir rant kaynağı olarak gören, yandaş şirketlerle birlikte sömüren, doğayı ve çevreyi katleden iktidar böylece önemli bir kayba uğramıştır" dedi.

'İSTANBUL HALKININ ZAFERİ'

İstanbul seçiminin bir yerel seçimden daha fazla anlama sahip olduğunu belirten Sema Barbaros şunları ifade etti, "Bu seçim sürecinde bile AKP’ye oy vermeyen seçmenleri illet-zillet diye ayrıştıran, Karadeniz seçmenlerine Pontus diyerek hakaret ettiğini zanneden, bir yandan Kürtçe tabelaları sökerken öte yandan Kürdistan lafını telaffuz eden iki yüzlü politikalar da bu seçimde yanıtını almıştır. Dolayısıyla seçim zaferi asıl olarak İstanbul halkının oy birliğinin ve beraberliğinin zaferidir. İhtiyaç olan, bu ortaklığın kalıcı bir beraberliğe dönüşmesidir. İstanbul emekçileri bunu başaracak güçte ve yetenektedir." (HABER MERKEZİ)