Sandığa gitmeyen DSP lideri İmamoğlu’nu tebrik etti

31 Mart seçimlerinin ardından 23 Haziran’da aday göstermeyen DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakal, “İstanbul Seçimiéni önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti. Aksakal partisinin aday göstermediği için oy kullanmayacağını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yenilenen İstanbul seçimlerinde adayları olmadığı gerekçesiyle sandığa gitmeyeceğini açıklayan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti.

Sosyal medya hesabından seçim sonucunun ardından açıklama yapan Aksakal, "Toplumsal iradenin kurumsal iradeden üstün olduğu gerçeğini ortaya koyan İBB seçimi tamamlandı. Sayın İmamoğlu'nu tebrik ediyorum. Hükümet ve TBMM ülke gerçeklerine acilen dönerek ekonomideki ve dış politikadaki kritik sürecin kontrol altına alınması için strateji üretmelidir" ifadelerine yere verdi.

SEÇİM GÜNÜ SANDIĞA GİTMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

31 Mart seçimlerinin ardından tekrar edilen seçimde aday göstermeyen DSP’nin lideri Aksakal seçim günü, “DSP için 31 Mart yerel seçimleri tamamlanmıştır dedik. Adayımız çekildiği için parti meclisimiz, yeni bir aday göstermeme kararı almıştı. Dolayısıyla bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birisini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok zaten” açıklamasını yapmıştı. (DUVAR)

DSP Genel Başkanı sandığa gitmediDSP Genel Başkanı sandığa gitmedi

Etiketler seçim DSP İmamoğlu