Binali Yıldırım'dan Öcalan mektubu sorusuna yanıt: Kürtlerden destek istiyorum

AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubuna ilişkin soru üzerine, "İstanbul'da Diyarbakır'dan daha fazla Kürt hemşehrimiz yaşıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'nın AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İmrali Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan'ın dün ortaya çıkan mektubuyla ilgili değerlendirmesi sorulduğunda, "İstanbul'da Diyarbakır'dan daha fazla Kürt hemşehrimiz yaşıyor" ifadelerini kullandı ve Kürtlerden oy istediğini söyledi.

Su ve ulaşımdaki fiyatlarındaki indirimin AK Parti'nin teklifi olduğunu belirten Yıldırım, "Gerçekleşen ulaşım ve su indirimi AK Parti'nin teklifi. CHP'nin teklifi farklı. Adam (Ekrem İmamoğlu) İstanbul'da değil imza atamaz.O anda Ankara'da mesai bitme saatinde ve sosyal medyaya yazıların kopyasını yayıyor" dedi.

İstanbul'da Perpa'da konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Abdullah Öcalan'ın mektubuyla ilgili sorulan soruya yanıt verirken, "PKK ne demiş, HDP ne demiş bu bizim için önemli değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz İstanbul seçimine gidiyoruz. İstanbul'da Diyarbakır'dan daha fazla Kürt hemşehrimiz yaşıyor. Dolayısıyla ben belediye başkanı adayı olarak Kürt hemşehrilerimden destek istiyorum. Şunu bilmelerini istiyorum. İstanbul'da 15 milyona eşit, adil hizmet yapacağım. Kürt, Türk, Çerkez yani etnik kimlik ayrımı yapmadan herkese bu hizmeti götürmenin gayreti içinde olacağım. Kürt kardeşlerimiz birileri ile ittifak yapmaya zorlayan zihniyet unutulmamalıdır ki geçmişte Kürtlere en büyük zulmü yapan zihniyettir."

'BU ESKİ MODA YÖNETİCİLERDEN KAYNAKLANIYOR'

Binali Yıldırım, daha sonra Best FM ve Show Radyo ortak yayınında soruları yanıtladı. İstanbulkart'larda yeterli ücret olmayınca geçiş hakkı verilmemesi nedeniyle "yolcuların rencide olmasını" düzelteceklerini söyleyen Yıldırım, "Bu eski moda yöneticilerden kaynaklanıyor. Teknoloji gelişti artık. Kredi kartlarında açık hesap çalışma var. Kaçmıyor, her ay karta yükleme yapıyor. Küçük hesapları kenara bırakmak lazım" dedi.

'1 YILLIK DÖNEMİMDE METROBÜSLE SEYAHAT PROBLEM OLMAYACAK'

Metrobüslerdeki yoğunluk hakkındaki şikayetlere değinen Yıldırım, metrobüs sisteminin kapasitesinin 2 kat üzerinde çalıştığını belirtti. "Çözümümüz belli" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Gebze-Halkalı banliyö hattını açtık, otomatik olarak 50 bin kişi azaldı. Mahmutbey metrosu bu sene sonunda devreye giriyor. Metrobüsle aynı güzergah bunu yaptığımız zaman metrobüsün yükü en az yüzde 40 azalıyor. Bir de Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasındaki yolda otonom sürücüsüz araçlar koyacağız. Şu andakiler 18 metre uzunluğunda 24 metreye çıkacak. Otobüsler birbiriyle iletişim halinde hareket edecek. Bu şekilde kapasiteyi yüzde 50 attıracağız. Böyle uzun vadede değil görevimin ilk 1 yıllık döneminde metrobüsle seyahat etmek problem olmayacak."

'GERÇEKLEŞEN İNDİRİM AK PARTİ'NİN TEKLİFİ, CHP'NİN TEKLİFİ FARKLI'

31 Mart seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, su ve ulaşım fiyatlarında indirim teklifini gündeme getirmişti. İmamoğlu'nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından AK Parti'nin İBB Meclisi'nde verdiği indirim teklifi kabul edilmişti.

Su ve ulaşım fiyatlarındaki indirimler ilgili bir soru üzerine Yıldırım, isim vermeden İmamoğlu'nu eleştirdi. Yıldırım, "18 gün neredeydin kardeşim? Başkanlığının bitmesine 5 dakika kala İstanbul'u arıyor, yazı yazdırıyor. Yazının altına da yok ki adam imza atacak. Kesip yapıştırıyor fotokopi yapıyorlar İSKİ'ye UKOME'ye 'Bu konuları çalışın' diyor. O kadar" dedi.

İmamoğlu'na "Dürüst olması gerekiyor" diyen Yıldırım, "Komisyona gelen teklif AK Parti'nin teklifi. Gerçekleşen ulaşım ve su indirimi AK Parti'nin teklifi. CHP'nin teklifi farklı. Adam İstanbul'da değil imza atamaz. İl dışına çıktığı için birine vekalet vermesi lazım. O anda Ankara'da mesai bitme saatinde ve sosyal medyaya yazıların kopyasını yayıyor" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/AA)