Süleyman Soylu: Yüzde 5,4 performansa İstanbul teslim edilmez

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Soylu, "Beylikdüzü'nde 37 tane vaat ortaya koymuş, 2 tanesini yapmış. Yüzde 5,4 performans ortaya koymuş. Yüzde 5,4 performansa İstanbul teslim edilmez" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Fatih ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen "Midyatlılar Buluşması"na katıldı.

"Türkiye'nin hiç olmadığı kadar güçlü bir noktada olduğunu, daha da güçlü bir noktaya gelmesini hedeflediklerini" söyleyen Soylu, "Yerel seçimlerde yüzde 52 oy almak hiç kolay değil. Yerel seçimlerde vatandaş bileti keser, faturayı önüne koyar ama burada koymadı. Karşı karşıya kaldığımız riski milletimiz gördü" ifadelerini kullandı.

23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine değinen Soylu, "Türkiye'nin burnunu nereye çevireceğinin kararını İstanbul verecek. Can Dündar felsefesindeki insanların İstanbul'u yönetimine geldiğini ne olursunuz bir düşünün. Gezi olaylarında attığı yalandan tweet'lerle bu ülkeyi tahrik etmeye çalıştı. Can Dündar mantığındaki adamlara İstanbul'u teslim etmeyin. Bir rövanşist mantık İstanbul'u teslim almaya hazırlanıyor" dedi.

'BU YALANCIYA İSTANBUL'U TESLİM ETMEYİN'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemini eleştiren Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Beylikdüzü'nde ne yaptın kardeş sen? 37 tane vaat ortaya koymuş 5 yıl önce. 2 tanesini yapmış. Yüzde 5,4 performans ortaya koymuş. Hiçbir şey yok. Yüzde 5,4 performansa İstanbul teslim edilmez. 11 kreş sözü vermiş, bir tane yapmış. 'Sünni'ye cami yapacağım, Alevi'ye cemevi yapacağım' demiş, ikisini de aldatmış. Son 3-5 ayda durumu düzeltirim diye caminin temelini atmış. Bir taraftan musakka edebiyatı yaparken, öteki taraftan VIP'te gündem oluyorsun. Samimiyetleri ortaya çıkmıştır. Bu yalancıya İstanbul'u teslim etmeyin." (İSTANBUL/AA)