Akşener: Erdoğan Bahçeli'den özür diledi mi?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ekrem İmamoğlu Ordu Valisi'nden özür dilemezse o koltuğa oturamaz" açıklamasını değerlendirdi. Akşener, "Kendisi Sayın Bahçeli'ye çok ağır hakaretler etti. Sayın Bahçeli'den bir özür diledi mi?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de yayınlanan "Özlem Akarsu Çelik ile Gün Ortası" programına katıldı.

Özlem Akarsu Çelik, Akşener'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekrem İmamoğlu milletimizden başta Ordu Valisi olmak üzere özür dilemezse o koltuğa oturamaz" sözlerini nasıl değerlendirdiğini sordu.

"Sayın Erdoğan unutuyor ki; Ekrem İmamoğlu'nu o koltuğa seçmen iradesi tarafından oturtulur" diyen Akşener, "Erdoğan'ın o koltuğa sen otur buraya sen otur gibi bir söz söyleme hakkı yoktur. Mesele yargıya intikal etti. Hukuk işleyecek ya da işlemeyecek. Hepimiz biliyoruz ki bütün bürokrasi ağırlıklı olarak AK Parti'nin il, ilçe başkanı pozisyonunda" dedi ve şöyle devam etti:

"Esenler Belediye Başkanı, Trabzonlulara Pontuslu imasında bulunarak kendince hakaret etti. Bu şahıstan özür bekledi mi? Bir milletvekili Gazianteplilere 'öküz' dedi. Bu şahıstan özür talebinde bulundu mu? Tarım Bakanı bu ülkenin yarısına 'adiler' dedi. Kendisi Sayın Bahçeli'ye 'züriyetsiz'le başlayarak çok ağır hakaretler etti. Sayın Bahçeli'den bir özür diledi mi? Sayın Bahçeli de ona 'şerefsiz'ten başlayarak cevap verdi. Sayın Bahçeli'den bir özür talebinde bulundu mu? Bunların olmadığını görüyorsunuz. Sayın İmamoğlu'ndan böyle bir talepte bulunma hakkı yok."