Binali Yıldırım: Çalındı diyorum, neden üzerinize alınıyorsunuz?

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, 31 Mart seçiminden sonra oyların çalındığını öne sürdü. Yıldırım, "'Çalındı' deyince ses CHP'den geliyor. Demek ki bir şey var. Ben 'Çalındı' diyorum, neden üzerinize alınıyorsunuz? Üzerinize alındığınıza göre herhalde bir anlam ifade eder" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Samsun Dernekleri ve Federasyonu'nu ziyaret etti.

'ÜZERİNİZE ALINDIĞINIZA GÖRE BİR ANLAM İFADE EDER'

Burada konuşan Yıldırım, 31 Mart yerel seçiminde "bir yol kazası" yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, "31 Mart'ta bu işin bitmesi gerekirdi. Sizlerin hiçbir sorumluluğunuz yok, gittiniz oylarınızı verdiniz ama oylar sayılırken bir kısmı iç edildi veya çalındı" ifadelerini kullandı.

CHP'yi eleştiren Yıldırım, "'Çalındı' deyince ses CHP'den geliyor. Yahu size ne kardeşim, niye üstleniyorsunuz ve bu tepkiyi veriyorsunuz? Demek ki bir şey var. Ben size mi söyledim? Ben 'Çalındı' diyorum, neden üzerinize alınıyorsunuz? Üzerinize alındığınıza göre herhalde bir anlam ifade eder" diye konuştu.

'BİZ FETÖ İLE PKK İLE İŞ TUTMAYIZ'

MHP ile Cumhur İttifakı'nı kurduklarını hatırlatan Binali Yıldırım, "Bayrağı ve toprağıyla, milletiyle ve devletiyle kavgası olmayan herkesin bir araya geleceği bir ittifaktır. Biz asla bölücü terör örgütleriyle, ne FETÖ ile ne de PKK ile iş tutmayız. Bizim yolumuz, muasır medeniyetler yoludur" ifadeleri kullandı.

Samsunlulardan, 23 Haziran seçimlerinde destek isteyen Yıldırım, "Eviniz, işiniz, geleceğiniz olan İstanbul için hazır mısınız? Yeni bir zafere imza atacak mıyız? Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum" dedi. (İSTANBUL/AA)