Canan Kaftancıoğlu: Verilerin yedeklenmesi neden birilerini korkuttu?

Canan Kaftancıoğlu, Binali Yıldırım'ın İmamoğlu'na yönelttiği, "Büyükşehir'in veri tabanını kopyalama talimatını neden verdiniz? Bunun Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu bilmiyor muydunuz, hukukçularınız sizi yanılttı mı?" sorusuna tepki gösterdi: Verilerin yedeklenmesi neden birilerini korkuttu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı yayında bir araya geldi. Yıldırım, İmamoğlu'na "Siz gelir gelmez hemen Büyükşehir'in veri tabanını kopyalama talimatını neden verdiniz? Bunun Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu bilmiyor muydunuz, hukukçularınız sizi yanılttı mı?" sorusunu yöneltti. İmamoğlu ise bu soruya, "Sayın Yıldırım'a şunu hatırlatmak isterim. Bu soru sayın Yıldırım'a soruldu ve şu cevabı verdi, 'Bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi yapabilir' dedi. Bu cevabı verdi kendileri. Tekrar izah ediyorum. Bu bir veri yedekleme işlemidir. Veri kopyalaması yapılır ve yapılır. Verdiğimiz talimat da 31 Aralık, 31 Mart yani seçim gecesi. 18 Nisan bize mazbatanın teslim edildiği gün. Bunları milat kabul edilerek veri tabanlarının yedeklenmesi ve korunması. Afaki değişiklik yapılabilir, bize de ihbarlar geliyordu. Kaldı ki yapamadık, yetişmedi. Kaldı ki hukuksuz bir karar. Ancak veri yedekleme, yani bu kadar basit, kolay bir işlemi başka bir yere taşımak" diyerek yanıt verdi.

Yıldırım'ın bu sorusuna, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu resmi Twitter hesabından tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "Veri gizliliği konusundaki hassasiyetleri “paylaşılması yasak olan kişisel sağlık verileri yasal olmayan şekilde elde edilirken” neden gösterilmedi acaba? Verilerin yedeklenmesi neden birilerini korkuttu?" dedi. (HABER MERKEZİ)