Yıldırım'dan seçmene mektup: Görevliler mağdur etti, keşke zahmet vermeseydik

Binali Yıldırım 10 milyon seçmene gönderdiği mektupta seçim tekrarı konusunda 'çaldılar' ifadesini kullanmadı: Görevlilerin yanlışları yüzünden oy verenler mağdur edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, 10 milyon 560 bin 963 seçmene gönderdiği mektupta 'keşke size zahmet vermeseydik' dedi. Yıldırım seçimin tekrarlanma gerekçesi olarak bu kez 'çaldılar' ifadesini kullanmadı, "Görevlilerin yanlışları yüzünden oy verenler mağdur edildi" açıklamasını yaptı.

Türkiye gazetesinden Damla Peker'in haberine göre Yıldırım, kendi el yazısıyla kaleme aldığı ve “Değerli hemşehrim, İstanbul’u seven bir kardeşiniz olarak bu mektubu yazıyorum” şeklinde mektupta, 'makam ve mevki peşinde olmadığını' belirterek, “Hamdolsun, milletimin desteği ile bir faninin hayal edebileceği bütün makamlarda bulundum" dedi.

"Marmaray, Avrasya Tüneli, 3. Köprü, Osmangazi Köprüsü, Hızlı Tren, Yeni Havalimanı gibi birçok projede imzam ve alın terim olsa da İstanbul gibi çok büyük bir şehrin çözülmesi gereken sorunları olduğunu biliyorum" diyen Yıldırım, daha önce seçim tekrarı konusunda ise 'çaldılar' ifadesi yerine şunları yazdı, “Değerli kardeşim, keşke 31 Mart seçimlerinin yenilenmesini gerektiren olayları yaşamayıp, sizlere zahmet verip tekrar sandığa gitmek zorunda bırakmasaydık. Ancak, seçimde ve sonrasında gelişen olaylar seçimin dürüstlüğüne şaibe düşürdü. Seçimi gerçekleştiren görevlilerin yanlışları yüzünden oy verenler mağdur edildi.”

'GÖREVE TALİBİM'

Yıldırım, mektuba ayrıca şunları yazdı, "Düşüncelerimiz, inançlarımız, yaşam şeklimiz, kökenimiz farklı olsa da İstanbul bizim evimiz, gençlerimizin bizim ortak geleceğimiz. Bir kardeşiniz olarak, hepinizin mutlu bir şekilde birlikte yaşayacağı, hiçbirimizin dışlanmayacağı, ihmal edilmeyeceği, güzel İstanbul hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağımı bilmenizi istiyorum. ‘Az laf çoook iş’ anlayışı ile bugüne kadar ülkem ve milletim için yaptıklarım, İstanbul için yapacaklarımın teminatı olacak. Bu inançla göreve talibim. Desteğinizi talep ediyorum…"