Süleyman Soylu: Bunların üzerinden PKK, İstanbul'a sızmaya çalışıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet partilerinin üzerinden PKK'nin İstanbul'a "sızmaya" çalıştığını iddia etti. Soylu, "Bunların üzerinden PKK, İstanbul'a sızmaya çalışıyor. Bu sızmaya müsaade etmemek için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde "Sivas Zara Ekinli Derneği Buluşması"na katıldı.

23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine değinen Soylu, "İstanbul'un gücü üzerinden Türkiye'nin istikrarını zedelemeye çalışacaklara fırsat vermemeliyiz. 'Ankara'yı, İstanbul'u, İzmir'i kazandık, haydi bakalım meşruiyet mücadelesine' diyecekler göreceksiniz. Türkiye'yi yeniden bir maceraya sürüklemek isteyecekler" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin üzerinden PKK'nin İstanbul'a "sızmaya" çalıştığını iddia eden Bakan Soylu, "Bunların üzerinden PKK, İstanbul'a sızmaya çalışıyor, sızmaya. Bu sızmaya müsaade etmemek için elimizden geleni yapacağız. Sonra, seçim bitti kazandılar... Ondan sonra milletimize diyeceğiz ki 'Bizden günah gitti. Biz vebal olarak bunu anlattık, bütün İstanbul'a anlattık.' Canan çıkmış, 'Biz Süleyman Soylu'nun geçmişini biliriz' diyor. Benim geçmişimi elbette bilirsin, ben domuz yiyerek büyümedim ki" ifadelerini kullandı.

'İMAMOĞLU ÖNCE BEYLİKDÜZÜ'DE BAŞLADIĞI CAMİYİ BİTİRSİN'

İstanbul'un metro hattı uzunluğunun 170 kilometre olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, "Füniküler hattı var, hafif raylısı var ve 600 kilometreye çıkacak. Ekrem İmamoğlu diyor ki 'Metroyu ben yapacağım, tamamlayacağım.' Sen Beylikdüzü'nde başladığın camiyi bitir de ondan sonra onları yap" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemini eleştiren Soylu, "5 yıl belediye başkanlığı yaptın Beylikdüzü'nde, bir tek şey söyle ne yaptın? Orada bir Yaşam Vadisi yapıldı, yüzde 95'ini ondan önceki belediye başkanı yaptı bitirdi zaten, bu çimini serdi. Hepsi bu, çim serdi" şeklinde konuştu. (İSTANBUL/AA)