Akşener: Seçilmiş bir başkanının hakkını saklı tutarak seçime gidiyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart İstanbul seçiminin iptal edilmesi kararıyla ilgili "Haksızlığa rağmen hodri meydan dedik. Biz yanlış yapılıp iptal edilmiş bir seçime gitmiyoruz. Seçilmiş bir büyükşehir belediye başkanının hakkını saklı tutarak seçime gidiyoruz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'un Kartal, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde partisinin seçim çadırlarını ve esnafı ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçiminin iptal edilmesi kararına itiraz etmediklerini hatırlatan Meral Akşener, "Haksızlığa rağmen hodri meydan dedik. Biz yanlış yapılıp iptal edilmiş bir seçime gitmiyoruz. Seçilmiş bir büyükşehir belediye başkanının hakkını saklı tutarak seçime gidiyoruz" dedi.

"Ülkenin gerilime değil, normalleşmeye ihtiyacı var" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"31 Mart akşamı İstanbullular bir karar verdi. Sayın İmamoğlu'nu İBB Başkanı seçti. Sayın Erdoğan 31 Mart akşamı bir konuşma yaptı. Allah var çok ümitlendim. Yani sadece AK Parti’nin cumhurbaşkanı olmaktan çıkacak 81 milyonun cumhurbaşkanı olmaya yönelik bir fırsat çıktı ortaya. Bunu şansa çevirecek ve neticede Türkiye normalleşecek diye düşündük. Arkasından ne oldu, ne bitti bilmiyoruz, sonuç İBB başkanlığı iptal edildi. Niye iptal edildi diye biraz araştırdık. Ortaya bir şey çıktı, İstanbul seçiminin iptalinin sebebi duygusalmış."

'BU MİLLET SANDIĞA TEKME ATILMASINI KABUL ETMEZ'

İptal kararıyla Ekrem İmamoğlu ve bütün İstanbulluların hakkının gasp edildiğini söyleyen Akşener, "Ben bu milleti tanıyorsam sandığına tekme atılmasını katiyetle kabul etmez. Biliyorum ki sevgili kardeşim, Sayın Ekrem İmamoğlu bu seçim sandıklarından en az 2-3 puan farkla çıkacaktır. Sandıklar açılacak, bakalım bu arkadaşlar ne yapacaklar" ifadelerini kullandı.

'İMAMOĞLU, 16 MİLYON İSTANBULLUNUN BELEDİYE BAŞKANI OLACAK'

23 Haziran'da öncelikle seçmenin iradesinin kabul görmesini dileyen Akşener, şunları söyledi:

"Hayalim şu: İnşallah seçilecek Sayın İmamoğlu ve 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olacak. Dertli biri gittiğinde özel kaleminin kulağına 'Bizden mi değil mi?' diye fısıldamayacak. Özel kalemine tembih edip 'Gidip bizimkine üye olsun' demeyecek, sadece dertlinin derdine çare olacak. En önemlisi yüzlerdeki gerginliği ‘Yarınla ilgili ne olacak’ kaygısını yaratan o ifadenin inşallah 24 Haziran günü İstanbullunun kalbinden, yüzünden çıkacağına inanıyorum."

Ataşehir Prestij Caddesi'nde Akşener'in AK Parti çadırı ziyareti sonrası iki kişi arasında gerginlik yaşanırken, polisler çadırlar arasına sıralanarak önlem aldı. Akşener ise konuşmasında cadde esnafına ve çadır ziyareti yaptığı AK Partililere nezaketleri için teşekkür etti. (İSTANBUL/AA)