Tezcan: Bu bir suç organizasyonudur, yasal süreci başlattık

CHP'li Bülent Tezcan, yasa dışı olarak seçim itirazı yaptıkları iddiasıyla yayınlanan görüntülere yanıt verdi. Seçim kurullarına itirazların mesai saatine bağlı olmadığını belirten Tezcan, "O görüntüleri basına servis ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı bu işin neresindedir? Hesabı verecek. Bu bir suç organizasyonudur, kumpastır. Yasal süreci başlattık" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul'da oy sayımına mesai saatinden sonra itiraz ettikleri ve yasalara aykırı olarak 7 ilçede sayımının durulduğu iddiasını yalanladı.

Yayınlanan görüntüden önce gün içinde 4 itiraz başvuru yaptıklarını söyleyen Tezcan, "O gün 5 tane itirazı yok sayıp, sadece akşam mesaiden sonra itiraz verilmiş gibi kamuoyunu bir yalanla aldatma peşindeler. Seçim kurullarında itiraz mesai saatine bağlı değildir" dedi.

'KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ÜZERİNDEN KUMPAS HAZIRLAMIŞLAR'

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, İstanbul Hukuk Komisyonu Başkanı Doğuşcan Aydın Aygün'le birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan basın toplantısı düzenledi.

Toplantında konuşan Bülent Tezcan, "CHP'nin 2 Nisan'da oyların sayımını engellemek için mesai saatinden sonra başvuru yaptığı, eski İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı hakim Müberra Gürdal ve iki üye hakimle işbirliği yaptığı" iddiasıyla bazı basın yayın organlarında yayımlanan haberleri yalanladı.

İstanbul seçimleriyle ilgili yoğun bir seçim kampanyası süreci devam ederken, "havuz medyası tarafından başlatılan bir yalan ve iftira kampanyasıyla karşı karşıya olduklarını" söyleyen Tezcan, "Herkese açık olan adliye kapısında vatandaşın hakkını aramak üzere hakkını kullananlara güvenlik kameraları görüntüleri üzerinden bir senaryo yazmışlar ve kumpas hazırlamışlar" şeklinde konuştu.

'SANDIKTA SONUÇ ALAMAYANLAR, AHLAKİ DEĞERLERİ YOK SAYIYOR'

"Şikayet hakkımızı kullanmak üzere gittiğimiz görüntüleri sanki bir çete faaliyeti gibi kamuoyuna yansıtma peşindeler" diyen Tezcan, şöyle devam etti:

"Daha vahim olan ise görevlerini yapmak üzere adliye binasına giren hakimleri hırsızın eve girmesi gibi bir görüntüyle servis edip, kamuoyuyla paylaşmışlar. Bu seçimde sandıkta sonuç alamayanların yalan ve iftira üzerinde herkesi, bütün ahlaki değerleri yok sayarak, töhmet altında bırakma kararlılığı içerisinde olduklarını gösteriyor. Ancak inanıyoruz ki, millet gerekli cevabı 23 Haziran Pazar günü sandıkta verecek."

'5 TANE İTİRAZI YOK SAYIP, KAMUOYUNU ALDATMA PEŞİNDELER'

Kanundan kaynaklanan itiraz haklarını kullandıklarını fakat bunun bir suç faaliyetiymiş gibi kamuoyuna gösterildiğini ifade eden Tezcan, süreçle ilgili hiçbir tereddütleri olmadığını dile getirerek, itirazın bir hak olduğunu ve bunu kullandıklarını belirtti.

AK Parti'nin ilçe seçim kurullarına yaptığı itiraz üzerine haksız buldukları kararlara karşı 2 Nisan günü saat 16.00'dan itibaren 5 itiraz verdiklerini aktaran Tezcan "O son gidişimiz 5'inci itirazımızdı. Ondan önce 4 itirazımız var. O gün 5 tane itirazı yok sayıp, sanki sadece akşam mesaiden sonra itiraz verilmiş gibi kamuoyunu bir yalanla aldatma peşindeler" dedi.

'İTİRAZ MESAİ SAATİNE BAĞLI DEĞİL, 24 SAAT ESASIYLA ÇALIŞILIR'

İlçe ve il seçim kurulları Yüksek Seçim Kurulu'nda yapılan itirazların mesai saatine bağlı olmadığını dile getiren Tezcan, "24 saat esasıyla çalışırlar. Mesai saati kavramına bakmaksızın seçim hukukunda itirazı gece yarısı da karar bağlar. Orada herhangi bir biçimde hakimlerle hiçbir temas olmadı. Dilekçe seçim müdürüne verildi. Bunu da yalanla değiştirip kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

'CİDDİYE ALMADIĞIMIZ HAVUZA BİNALİ YILDIRIM DALDI'

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun oyların sayılması için aldığı karar üzerine itiraz dilekçesi verdiklerini ve tedbir kararı alındığını hatırlatan Tezcan, "Bunun üzerine bir başka yalana daha başvurdular. 'Bu karar nedeniyle İstanbul seçimlerinde oyların yüzde 90'ının sayılması engelledi. Bu sebeple seçimler yenileniyor' diye haber yapıyorlar. Şimdi bu kurgu üzerinde seçimin yenilenme sebebi 'bu' diyorlar. O tedbir kararı uygulanmadı. Geçersiz oyların tümü sayıldı. Bir kısım ilçelerde de bütün oylar sayıldı" dedi.

Görüntülerde suç unsuru bulunmadığını ve itiraz haklarını kullandıklarını belirten Tezcan, "Bizim ciddiye almadığımız havuza Binali Yıldırım daldı. Milletten destek isteyen birisi bu yalana sarıldı" şeklinde konuştu.

'BAŞSAVCI BU İŞİN NERESİNDEDİR, HESAP VERECEK'

Görüntülerin "Devletin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının mahremiyetinde olduğunu" söyleyen Tezcan, şunları söyledi:

"O görüntüleri basına servis ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı bu işin neresindedir? Hesabı verecek. Adalat Bakanlığı bu işin neresindedir? Kaybettikleri bir seçim uğruna devleti ayağa düşürdüler. Vatandaşın şikayet hakkını kullandığı adliyedeki güvenlik kamerası görüntüsünü bir suç organizasyonun parçasıymış gibi göstermeye çalışarak, bir başka suç organizasyonunun içine giriyorlar. Bu bir suç organizasyonudur, kumpastır. Bununla ilgili yasal süreci başlattık." (İSTANBUL/AA)