Yıldırım'dan taksicilere: UBER kendiliğinden olmuyor, façanızı düzelteceksiniz

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılışına katılan AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, "Korsancılık, UBER kendiliğinden olmuyor. Evinizin içini düzelteceksiniz. Kılığınızı, façanızı düzelteceksiniz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılışı törenine katıldı.

İstanbul Havalimanı ile ilgili çok şeyin konuşulduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Türkiye'nin gelecek 100 yıllık planına hitap edecek projeyi gerçekleştirdik. Bu projenin ihalesini gerçekleştirdikten 14 gün sona Gezi olayları başladı. Gezi olaylarındaki sloganların başında, 'Havalimanı istemiyoruz, köprüleri istemiyoruz' geliyordu. Bunun masum bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

'İŞTE MEYDAN İŞTE İSTANBUL HAVALİMANI'

"Bugünkü, parayla 40 milyar liralık yatırım yapıldı" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunu özel sektör yaptı. Devletten para koymadık. Özel sektör 25 sene burayı işletecek. 25 sene boyunca her yıl devlete 1 milyar 50 milyon avro kira ödeyecekler. Bir çukur veriyorsunuz, dünyanın en büyük havalimanına sahip oluyorsunuz. 25 yıl boyunca da devletin kasasına 90 milyar lira para giriyor. 25 yıl sonra da dünyanın en büyük havalimanı bonus olarak tekrar size geliyor. Şimdi bundan daha rantabl, daha kamu yararına iş yapan varsa çıksın karşıma. Buyurun, işte meydan, işte İstanbul Havalimanı" değerlendirmesinde bulundu.

'KORSANCILIK KENDİLİĞİNDEN OLMUYOR'

UBER konusuna değinen Yıldırım, "Siz hakkınıza sahip çıktınız. Haklı davanızın peşine düştünüz ve sonunda da mutlu oldunuz. Hiçbir teşebbüsün, hiçbir girişimcinin önünü kesmek gibi bir niyetimiz yok. Ama Türkiye, krallar ülkesi değil, kurallar ülkesidir. Türkiye, hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde herkes, külfet ve nimet dengesini gözeterek tabii ki, işini yapacak" diye konuştu.

Taksicilere de düşen görevler olduğunu belirten Yıldırım, "Bu korsancılık, şunlar, bunlar, UBER, kendiliğinden olmuyor. Evinizin içini düzelteceksiniz. Kılığınızı, façanızı düzelteceksiniz. Arabalarınızı daha fiyakalı yapacaksınız. Yollara göre, arabalar aynı olacak ve böylece vitrinimizi yeniden gözden geçireceğiz ki kimse dadanmasın" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/AA)