Yalçın: İstanbul'a mitili atmak demek, İstanbul'un gündemine mitili atmaktır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP lideri Bahçeli'nin 14 Haziran'dan itibaren İstanbul'da olacağını açıkladı. Yalçın, "İstanbul'a mitili atmak demek, İstanbul'un gündemine mitili atmak demektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yazılı açıklama yaptı.

MHP'nin, İstanbul çapındaki siyasi faaliyetlerini "Cumhur İttifakı'nın kararlı, tavizsiz ve sarsılmaz bir ortağı olarak, büyük bir sorumluluk bilinci içinde ve ciddiyetle sürdürdüğünü" belirten Yalçın, MHP'nin seçim çalışmalarının, ittifakın diğer ortağı AK Parti'nin seçim programıyla uyum içerisinde devam ettiğini ifade etti.

23 Haziran seçimi için özel bir seçim stratejisi uyguladıklarını aktaran Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla dört genel başkan yardımcısının koordinatörlüğünde seçim koordinasyon bölgelerine ayrıldığını hatırlattı.

'82 MİLYONUN NABZI İSTANBUL'DA ATACAK'

"Hemşeri Harekatı'yla bütün illerin siyasi dinamizmi ve sinerjisi İstanbul'da toplanmıştır" diyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Şüphe yok ki 23 Haziran günü, 82 milyonun nabzı İstanbul'da atacaktır. 81 ilin evlatları, İstanbul'da enerji ve hedeflerini birleştirecektir. Anadolu'nun kadim gelenekleriyle beraber yaşama iradesini de özünde yaşatan İstanbul halkı, kendi geleceğini netameli rüzgarlara teslim etmeyecektir. Yüzyıllardır gözü gibi koruduğu, üzerine titrediği milli değerleri korumak için titiz davranacaktır. Bu değerleri siyasette en iyi temsil eden Cumhur İttifakı'na teveccühünü esirgemeyecektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetimi, kendi halkının iradesiyle ehil ellere teslim edilecektir."

Adayların İstanbul'a göç veren illeri ziyaret ettiğini hatırlatan Semih Yalçın, "Belediye başkan adaylarının özellikle İstanbul'a göç verme konusunda zirvede bulunan illeri ziyaret etmesi, bütün Anadolu'da gündemi İstanbul'un oluşturması, MHP'nin stratejisinin yerinde olduğunu ortaya koyan sevindirici emarelerdir" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'A KARARGAH KURULDU'

"MHP teşkilatlarının tam manasıyla mitili İstanbul'a attığını, adeta İstanbul'a karargah kurduğunu" söyleyen Yalçın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İstanbul'a mitili atmak demek, İstanbul'un gündemine mitili atmak demektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, partimizin seçim çalışmaları dolayısıyla 14 Haziran'dan itibaren İstanbul'da bir dizi ziyaret ve görüşmede bulunacaktır. İstanbul programı çerçevesinde Sayın Genel Başkanımız, şehirdeki hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileri, işçi ve işveren kuruluşları, kadın dernekleri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecektir." (ANKARA/AA)