AK Parti Meclis Grubu'nda askerlik kanunu görüşüldü

AK Parti TBMM Grubu basına kapalı toplandı. Toplantıda, Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, "Askeralma Kanunu Teklifi"ne ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti TBMM Grup toplantısı, basına kapalı olarak yapıldı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı başkanlığındaki toplantıda, Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, "Askeralma Kanunu Teklifi"ne ilişkin milletvekillerini bilgilendirdi, soruları yanıtladı.

Milletvekillerinin önerilerinin de ele alındığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıda, teklife ilişkin önerilerin ele alındığını ve ülkenin bölgesel risklerinin değerlendirildiğini ifade eden Özkan, teklifin sadece AK Parti'nin değil tüm partilerin uzlaşısıyla geçmesini istediklerinin söyledi.

'BEDELLİDE GELİRE GÖRE BEDEL BELİRLEMEK İMKANSIZ'

Tekliflerinin arkasında olduklarını vurgulayan Özkan, diğer siyasi partiler de tekliflerini hazırlayıp getirdikleri takdirde bunların TBMM Genel Kurulu'nda tartışılacağını belirtti. Özkan, bir soru üzerine, "Bedellide gelire göre bir bedel belirlemek imkansız" dedi.

CHP'nin "Cumhurbaşkanına askerlikten muafiyet yetkisi" veren 45'inci maddeye ilişkin itirazı bulunduğunun anımsatılması ve bu konuda değişikliğe açık olup olmadıklarının sorulması üzerine Özkan, Cumhurbaşkanına infaz kanunlarında ceza muafiyeti hakkı verildiğin, hatırlattı.

Özkan, "Ceza normunu ihlal etmiş bir vatandaşın ceza muafiyetini öngören bir düzenleme infaz kanunlarında varken askerlikle ilgili bunu hayli hayli düzenlemek lazım. Bunun dışında zaten bu düzenleme eski 111 sayılı yasada var. Ayrıca Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de, Amerika'da yine aynı düzenleme var. Ama biz bu konuda uzlaşıya açığız" diye konuştu.

'REVİZYONDAN ÇOK RÖTUŞ OLACAK'

Teklif hazırlanırken askerliğe ilişkin tüm paydaşların görüşünü aldıklarını, daha önce CHP ve diğer siyasi partilerin Meclise verdiği tekliflerin göz önünde bulundurulduğunu aktaran Özkan, "CHP'nin başta 45'inci madde olmak üzere diğer maddelerle ilgili değerlendirmeleri olacak. Bunlar revizyondan çok rötuş, uyarlama olacak" dedi. (ANKARA/AA)

Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başladıAskeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başladı