Buldan: İstanbul'da 31 Mart'taki tavrımızı sürdüreceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan seçim açıklaması: "İstanbul’da AKP-MHP’ye kaybettirmek için 31 Mart’taki tavrımızı 23 Haziran’da da sürdüreceğiz. İstanbul’a çıkarma yapacağız. 23 Haziran’a kadar gece gündüz çalışacağız. "

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayramlaşmak üzere Kars ve Iğdır'ın ardından Hakkari'ye giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 200 gün süren açlık grevi direnişi sonrası tecridin kısmen kırıldığını belirterek, "Tecrit sadece İmralı’da değil, tecrit sadece Sayın Öcalan üzerinde değil onunla birlikte tüm Türkiye’ye yayılan ve yönetim biçimi haline gelen, insanları susturmaya, izole etmeye çalışan bir anlayış biçimidir" dedi. Buldan, İstanbul'da 23 Haziran'daki büyükşehir seçimi için de tutumlarının değişmediğini söyledi.

Buldan'ın bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, şu başlıklar öne çıktı:

TECRİT KISMEN KIRILDI: Uzun süredir aslında bizler bayram kutlamadık, uzun yıllar bayramları hep buruk geçirdik. Çünkü uzun yıllardır bayramları aslında hep tecridin olduğu dönemde karşıladık. Ama bu bayram büyük bir direniş sayesinde, Hakkari milletvekilimiz sevgili Leyla Güven’in başlatmış olduğu 200 günlük direnişin neticesinde tecridin kısmen kırılmış olduğu, kısmen kaldırılmış olduğu bir bayrama denk geldik. Leyla'nın başlattığı ve cezaevleriyle dışarıda binlerce insanın destek verdiği açlık grevlerinin neticesinde İmralı adasında Sayın Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüşmeleri kısmen de olsa başlamıştır. Bu önemlidir. Çünkü biz biliyoruz ki tecrit sadece İmralı’da değil, tecrit sadece Öcalan üzerinde değil onunla birlikte tüm Türkiye’ye yayılan ve yönetim biçimi haline gelen, insanları susturmaya, izole etmeye çalışan bir anlayış biçimidir. Tecritle birlikte bu ülkenin ne hale geldiğini hepimiz gördük. Tıkanan siyaset kanalları ile birlikte cezaevlerine atılan insanlar, belediyelerin gasp edilmesi, başkanlarımızın yerine atanan kayyımlar ve bununla birlikte demokrasiye vurulan darbeyle; barışı isteyenler, demokrasiyi dillendirenler ve özgürlüğü talepler edenler ne yazık ki cezaevlerinde rehin olarak tutuluyor. İşte onun için diyoruz ki tecrit sadece İmralı'ya değil tüm Türkiye’ye uygulanan bir yönetim anlayışıdır.

31 MART'TA VERDİĞİMİZ DERSİN GURURUNU YAŞIYORUZ: Yerel seçimde kaybettiğimiz yerleri de inanın elimizden zorbalıkla aldılar. Şemdinli’yi, Çukurca’yı yine diğer il ve ilçelerini özellikle Şırnak başta olmak üzere birçok yeri yaptıkları hileler, usulsüzlüklerle gasp ettiler. Belki Hakkari’de buna güçleri yetmedi ama diğer yerlerde büyük oyunlar oynadılar ve halkımızın iradesini bir kez daha gasp ettiler. Biz kayyımları göndereceğiz, Türkiye’nin batısında da AKP’ye kaybettireceğiz dedik. Bunu da başardık. Bu stratejimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin’de bir çok yerde, ismini sayamayacağım ilçelerde AKP’ye kaybettirdi. Bu strateji bugün Türkiye’ye yönetenlere ders olmuştur. Biz AKP’ye sandıkta ders verdik. Sen Kürtleri yok sayarsan, Kürtleri inkar edersen, vekillerini ve belediye başkanlarını rehin olarak cezaevlerine koyarsan, belediyelere kayyım atarsan, Kürtler ve demokrasi güçleri sana ders verir. Bu dersi 31 Mart tüm Türkiye’ye gösterdik bunun gururunu yaşıyoruz.

23 HAZİRAN'DA YENİ BİR DERS VERECEĞİZ: Şimdi ders vereceğimiz yeni bir tarih var önümüzde. 23 Haziran İstanbul seçimleri. Evet istanbul seçimleri bizler açısından önemli bir seçimdir. Şırnak Belediyesi'ni gasp edenlere ders vermek, Şemdinli, Çukurca, Uludere’yi elimizden zorla alan, gasp eden anlayışa ders vermek için şimdi 23 Haziran’ı dört gözle bekliyoruz. Biz İstanbul’da AKP-MHP adayı kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın diye 31 Mart’taki tavrımızı 23 Haziran’da da hayata geçireceğiz. Bütün milletvekillerimizle biz iki eşbaşkan başta olmak üzere partimizin bütün yönetici ve kadroları ile İstanbul’a çıkarma yapacağız. 23 Haziran’a kadar gece gündüz çalışacağız. Durmadan, uyumadan, yemeden, içmeden çalışacağız ki AKP’ye kaybettirelim. Tıkanan demokratik siyaset kanallarının yeniden açılması için 23 Haziran seçimleri önemlidir.

TEMELLİ: 31 MART'TA TÜRKİYE'NİN SİYASET KULVARINI DEĞİŞTİRDİK

Siirt ve ilçelerinde bayramlaşma ziyaretlerinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise "Bu sadece belediyelerin kazanılması meselesi değildir, bu Türkiye’de barış ve demokrasi mücadelesinin attığı büyük bir adımdır. 31 Mart seçimlerinde Türkiye siyasetinin kulvarını değiştirdik ve Türkiye siyasetinin bugün içinde bulunduğu çıkmaza bir seçenek yarattık, bir yol açtık. Faşizmi kurumsallaştırma girişimini 31 Mart’ta başarısızlığa uğrattık. Bir çıkmazın içindeyiz. Neden 2.5 yıl boyunca Siirt Belediyesi kayyım eliyle yönetildi? Neden 2,5 yıl boyunca bir kayyım coğrafyası yaratıldı?  Kayyımlarla yönetmek tekçi anlayışın, halklara dayatılmasıydı. Bu dayatmayı kırmanın en önemli tarihiydi 31 Mart. 31 Mart sadece bir seçim başarısı değil ondan öte demokrasi ve barış mücadelesinin önemli bir başarısıydı" dedi.

'ŞİMDİ ÇÖZÜM ZAMANI'

Demokrasi mücadelesini dünden daha ileriye taşımak zorunda olduklarını vurgulayan Temelli "Seçim sürecinde Kürt, seçim sonrası Kurt olanlara 23 Haziran’da gereken cevabı vereceğiz. Kürt meselesini çözmek istiyorsanız Sayın Öcalan ile muhatap olacaksınız. 2013'de toplumun ortaya koyduğu reflekslerin açığa çıkma zamanı olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Herkes Öcalan ile konuşmalıdır, fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Ortak vatanımız demokratik bir çözüm bekliyor. Bu meselenin çözümü gerekir, şimdi zamanıdır” çağrısı yaptı.

(HABER MERKEZİ)