İYİ Parti adayı: AKP küskünlere ödeme yaptı

Keskin'de dün yenilenen ve AK Partili Dede Yıldırım'ın kazandığı seçimle ilgili açıklama yapan İYİ Parti'nin adayı Necati Alsancak, "Esnafa ödenmesi gereken paralardan, AKP’ye yakın ve AKP’ye küskün olanlara ödeme yapıldı. Alacaklı olan esnafa parası ödenince bir değişme olmuş olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırıkkale Keskin’de dün yenilenen seçimi kaybeden İYİ Parti adayı Necati Alsancak AK Parti'nin küskün seçmenlerin oyunu para vererek geri kazandığını iddia etti.

31 Mart seçimlerini en yakın rakibi AK Parti adayı Dede Yıldırım karşısında altı oy farkla kazanan Alsancak'a, AK Parti’nin YSK’ye yaptığı itiraz neticesinde mazbatası iptal edilmiş ve seçimin yenilenmesine karar verilmişti.

Seçimlerin 2 Haziran’da tekrar edilmesine karar veren YSK, gerekçe olarak 'kısıtlı seçmenlerin oy kullanması'nı göstermişti. 2 Haziran’da yenilenen Keskin seçiminde ise, hem AK Parti hem İYİ Parti 31 Mart’a göre oyunu artırırken, kazanan AK Parti adayı Yıldırım oldu. Yenilenen seçimde ortaya çıkan tabloda, MHP’nin de adayı olmasına rağmen MHP oylarının ilk iki sırada yer alan adaylara gitmesi etkili oldu. 31 Mart'ta yapılan seçimde İYİ Partili Alsancak bin 806 oy, AK Partili Yıldırım bin 800 oy alırken, MHP adayı bin 575 oy almıştı. Seçimin tekrar edildiği 2 Haziran’da ise, AK Parti adayı Dede Yıldırım 2 bin 426 oy, İYİ Parti adayı Necati Alsancak 2 bin 165 oy, MHP adayı 679 oy aldı.

Bu sonuçlar ittifaklar açısından değerlendirildiğinde Keskin’de Cumhur İttifakı oyu toplamda yüzde 65’ten yüzde 59’a düştü, Millet İttifakının oyu ise yüzde 34’ten yüzde 41’e yükseldi. İlçede her iki seçimde farklı sonuçların ortaya çıkması dikkat çekerken, 31 Mart’taki seçimi kazanan ama mazbatası iptal edilen İYİ Partili Necati Alsancak son seçim süreci ile ilgili Yeniçağ’dan Fatih Ergin'e açıklamalarda bulundu. Seçim süreci boyunca Keskin’de her türlü entrikanın yapıldığını belirten Alsancak, “MHP’den hem bize hem AKP’ye oy kaydı. Ama daha çok o tarafa oy gitmesi, sonucu bu şekilde yaptı” dedi.

'KÜSKÜN OLANLARA ÖDEME YAPILDI'

Alsancak sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar her türlü seferberliği yaptı Keskin için. Olmayacak vaatlerden para dağıtmaya, entrikaya kadar her şeyi yaptılar. Son gece bütün mahallere çıkarma yaptılar. Belediye meclisinde yapılacak bir seçimle, seçime kadar geçecek sürede belediye başkan vekilliği yapacak kişinin belirlenmesi gerekirken, Keskin Belediyesi’ne AKP’den aday adayı olmuş bir Vali Yardımcısı atandı. Atanan başkan belediye imkânlarını seçim yatırımı için AKP’ye özel kullandı. Bazı mahallelere özel asfalt yapıldı. Esnafa ödenmesi gereken paralardan, AKP’ye yakın ve AKP’ye küskün olanlara ödeme yapıldı. Alacaklı olan esnafa parası ödenince bir değişme olmuş olabilir. AKP’ye değil, Cumhurbaşkanına oy istiyoruz diye propaganda da yaptılar. Biz burada sadece AKP adayına karşı değil, iktidara, iktidarın kullandığı devlet imkânlarına karşı da bir seçim yarışı geçirdik. Sonuç böyle oldu. Hayırlısı olsun” dedi.

Etiketler AKP aday keskin iyi parti