Duvar Arkası: AK Parti, İmamoğlu'na 'ortak program' teklif edebilir

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na televizyon programı teklifi gidecek mi? Kaybı Demirtaş'ı en çok üzen iki belediye... Albayrak'ın treni 'dengeleme treni' mi? Ayhan Bilgen'e görev bıraktıran Roboski Katliamı konusunda HDP'nin raporu tamamlandı... MHP'den hastane taşınmalarına tepki... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

AK PARTİ'DEN İMAMOĞLU'NA PROGRAM TEKLİFİ GELİR Mİ?

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu davet etti, AK Parti adayı Binali Yıldırım, “sadece İstanbul’u konuşacağız” şartıyla kabul etti... Bahsettiğimiz İstanbul’da kıyasıya bir yarış içinde olan iki adayın birlikte bir televizyon programında tartışma olasılığı. Birlikte ekrana çıkma yönünde iki adaydan da gelen açıklamalar olumlu ama henüz adım atılmış değil. AK Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre bir yayın söz konusu olursa en doğru adres diğer kanalları da küstürmemek için TRT olacak. Ancak AK Parti henüz böyle bir programın sonucunun olumlu mu olumsuz mu olacağını analiz ediyor. Eğer kampanyaya olumlu katkı vereceği düşünülürse yer ve zaman için CHP adayına teklif götürülecek. CHP kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre düne kadar ortak programla ilgili Yıldırım cephesinden gelen bir davet olmadı. İmamoğlu cephesi ise programa hazır ancak, Yıldırım’ın bunu kabul etmeyeceği görüşü hakim. İmamoğlu’nun yakın çalışma ekibinden bir siyasetçi, “Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım eğer ortak yayına çıkarsa, İstanbul seçimi 23 Haziran’da değil o programın yayınlandığı gece sonuçlanmış olur. Bu nedenle davetimizi kabul etme ihtimali görmüyorum” dedi. Bakalım seçime kalan 20 günde bir değişiklik olacak mı?

DEMİRTAŞ İKİ BELEDİYENİN KAYBEDİLMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜ

HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçtiğimiz hafta HDP Milletvekillerinden ziyaretçileri vardı. Seçim sonuçlarının değerlendirildiği görüşmeye katılan bir siyasetçi Demirtaş’ın HDP’nin batı stratejisini çok beğendiğini anlattığını söyledi. HDP, batıda aday çıkarmama stratejisi ile birçok belediyenin iktidardan muhalefete geçmesine katkı yaptı ancak iddialı olduğu birçok yerde ise kayıpları vardı. Ağrı, Şırnak, Bitlis ve Dersim belediyelerinin yanı sıra çok sayıda ilçe de kaybedildi. Demirtaş’ı ziyaret eden milletvekilinin aktardığına göre kaybedilen il ve ilçelerden özellikle ikisi Demirtaş’ı çok üzdü. Bunların ise HDP’den TKP’ye geçen Dersim ve HDP’den AK Parti’ye geçen Mersin Akdeniz belediyeleri olduğu öğrenildi.

DENGELENME TRENİNDE UYUYAKALAN BAKAN!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaklaşık iki hafta önce alınan önlemlerle ekonominin dengelenme sürecine girdiğini belirtip, “Tünelin sonunda ışık büyümeye başladı” dedi. Ama bakanın bu açıklamasından sonra tek bir olumlu veri bile gelemedi. TÜİK’in açıkladığı ilk çeyrek ekonomik büyüme oranı da yüzde 2.6 küçülmeyi gösterdi. Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz bu gelişmeleri Meclis Genel Kurulu’nda ele alıp Bakan Albayrak’a yüklendi. Albayrak’ın “tünelin ucunda ışık büyüyor” sözlerini hangi ekonomik verilere dayandırdığını soran Yılmaz, “Görünen o ki Sayın Bakan bir dengelenme trenine bindi, bu bindiği trende maalesef uyuyakaldı. Uyurken tren karanlık tünele girdi, o tünelde uyandığında etrafını göremiyor. Maalesef doğru olan budur” dedi.

HDP’DE ROBOSKİ RAPORU TAMAMLANDI

28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü yakınlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bombardımanı sonucu 34 sivil yaşamını yitirmişti. Yaşanan katliam yargıya taşındı, AİHM’e götürüldü. AİHM, 18 Mayıs 2018'de davayı "kabul edilemez" bulup reddetti. Bu reddin “eksik belgeler” nedeniyle gerçekleşmesi HDP’de tartışma konusu oldu. Bugün Kars Belediye Başkanı olan dönemin HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Roboskili ailelere verdiği sözü yerine getiremediklerini belirterek özür diledi, grup başkanvekilliğini bırakacağını söyledi. Bilgen daha sonra partiden gelen istek üzerine göreve devam etti ancak HDP’de AİHM başvurusunda eksikliklerin tespit edilip sorumluların ortaya çıkarılması için 2018 Aralık’ta bir soruşturma komisyonu kuruldu. Edinilen bilgiye göre Komisyon, olayın taraflarıyla görüşerek raporunu hazırladı. Eksikliklerin tespit edildiği öğrenilen raporun HDP MYK’da değerlendirildikten sonra önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

MHP’DE HASTANE TEPKİSİ: ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Ankara Numune ve Yüksek İhtisas hastanelerinin ekipmanı ve kadroları da taşınarak kapatıldı. Bu hastanelerin kapanmasına başta sağlık örgütleri olmak üzere çok farklı kesimlerden tepki geldi. Kararı eleştiren isimlerden biri de daha önce Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan oldu. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Aycan, hastanelerin taşınmasını endişeyle izlediğini belirtti, “Taşınan Ankara Numune Hastanesi Cumhuriyetimizin ilk hastanelerindendir. Bu zamana kadar tüm Türkiye'ye hizmet etmiştir. Aynı zamanda, Türk tıbbına binlerce uzman hekim yetiştirmiştir, Türkiye'nin en büyük hastanesidir. Yüksek İhtisas Hastanesi de efsane hastanelerimizdendir. Bu iki hastane millî servetimizdir, gözbebeğimizdir; bunların kapatılmasını anlamak mümkün değildir” dedi. Aycan, her iki hastanenin de hizmet etmeye devam etmesini istedi.