AK Parti ve MHP milletvekillerine de fezleke

Meclis’e 19 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için 25 yeni fezleke geldi. Fezleke gönderilen milletvekilleri arasında AK Parti ve MHP milletvekili de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM’ye 19 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında 25 fezleke daha sunuldu. 25 fezlekenin 20’si HDP, 2’si AK Parti, 2’si MHP, 1’i de TİP Milletvekiline ait.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edilen fezlekelerin 3’ü HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 2’si HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, 2’si HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, 2’si HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında düzenlendi. Yemin etmediği için yasama çalışmalarına katılamayan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında da yeni bir fezleke gelirken dokunulmazlığının kaldırılması istenen diğer HDP Milletvekillerinin isimleri şunlar oldu:

“Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel.”

Meclis’e son gelen dokunulmazlık dosyaları arasında AK Parti ve MHP milletvekilleri de yer aldı. AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı için birer fezleke yer alırken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında 2 fezleke Meclis’e gönderildi.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu hakkında da bir dokunulmazlık dosyası Meclis’e gönderildi.