Soylu: Bir tarafta Sezai, bir tarafta o hanım var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Erdoğan'ın felsefesi sayesinde İstanbul'un asıl haline kavuştuğunu" söyledi. Soylu, "Bir hanım var. Felsefesi dine, inanca karşı, milleti öcü yerine koyan, milletin hiçbir değerine itibar etmeyen bir felsefeyi ortaya koyacaklar. Bir tarafta Sezai, bir tarafta o hanım, bir tarafta Kılıçdaroğlu" ifadeleri kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Bayrampaşa Trabzonlular Derneği'ni ziyaret etti.

Buradaki konuşmasında, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Süleyman Soylu, "27 Mayıs'ta masum insanların bir tek günahı vardı, bu ülkeye hizmet etmek. Barajlar yapmak, köylerle şehirleri buluşturmak. Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada bir kardeşlik oluşturmak" dedi.

'AMERİKA, 1960 DARBESİNİ DE TESİS ETTİRDİ'

"Balkan Paktı'ndan Bağdat Paktı'na kadar, Pakistan, Afganistan hattına kadar kurulan bütün ilişkilerin tamamı o dönem içerisinde tekrar canlandırıldı" diyen Soylu, "Bunları o gün de göremeyen, bugün de göremeyen Amerika 1960 darbesini de o gün tesis ettirdi. Onun Türkiye'de 15 Temmuz'da ortakları var mıydı? Vardı. Darbeyi gerçekleştirmeye çalıştılar mı? 1960 darbesi de onun ortakları sayesinde gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

'KONUŞMAYALIM DİYE MAHALLE BASKISI KURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine değinen Süleyman Soylu, "Zarfın içinde hile yok, zarftan çıktıktan sonra hile başlıyor. İtiraz hakkımızı kullandık. Benimle ilgili her gün 3-4 haber çıkarıyorlar. Hepsi yalan. Konuşmayalım, söylemeyelim, itibarsız hale gelelim diye mahalle baskısı oluşturmaya çalışıyorlar. Sadece benimle ilgili değil, bütün herkesle ilgili" diye konuştu.

'BİR TARAFTA SEZAİ VAR, BİR TARAFTA O HANIM'

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilik felsefesi sayesinde kentin asıl haline kavuştuğunu" söyleyen Soylu, şimdi başka bir felsefenin tekrar İstanbul'u "ele almaya çalıştığını" belirtti.

Soylu, "Bir hanım var. Onların felsefesi dine, inanca karşı, milleti öcü yerine koyan, milletin hiçbir değerine itibar etmeyen bir felsefeyi ortaya koyacaklar. Bir tarafta Sezai, bir tarafta o hanım, bir tarafta Kılıçdaroğlu. Bunu yapmak için de ellerinden gelen dedikoduyu üretmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/AA)